Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
60

HBB Taşerondan İşçi Statüsüne Geçiş İçin Başvuru Alımları Sona Erdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 24 Aralık 2017 tarihli resmi gazetede yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerin belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi statüsüne alınması amacıyla başlatılan başvuru kayıtları tamamlandı. Taşeron personellerin başvuru kayıtlarını yoğun mesai yaparak gerçekleştiren HBB yetkilileri, başvuru kayıtlarının tamamlanmasının ardından işçi statüsüne alım işlemlerinin yazılı ve sözlü sınavdan sonra gerçekleştirileceğini ifade etti. Taşeron işçilerin işçi statüsüne geçmeleri amacıyla başvuru kayıtları, 11 Ocak Perşembe günü mesai bitimiyle sona erdi.

Bulut; “Önceliğimiz Acil Gereksinimleri Karşılamak”

Samandağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri her mevsim olduğu gibi kış aylarında da bozulan yolların asfaltlama, parkeleme, bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in talimatları ile 42 mahallenin tamamında farklı çalışmalar yürüten Fen İşleri ekipler, Samandağ’ın kış şartlarından etkilenmemesi ve vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştırmak için kollarını sıvadı. Çalışmalarını gece gündüz sürdüren ekipler tarafından Tekebaşı Mahallesi’nde yol düzenleme ve temizlik çalışması yapıldı. Ataköy Mahallesi’nde parke yapılacak alanda asfalt sökümü ve temizleme çalışması yapılıyor. Samandağ Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Ali Bulut tarafından yapılan açıklamada; “Kış aylarında meydana gelecek olumsuzluklardan yollarımızın, parklarımızın kısacası Samandağ’ın olumsuz etkilememesi adına ekip arkadaşlarımız gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. Önceliğimiz Samandağ’ın ve vatandaşlarımızın acil gereksinimlerini karşılamaktır. Bu bağlamda çalışmalarımız devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Başkan Kimyeci’den Yaşlı Büyüklere Evlerinde Ziyaret

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Evde Temizlik ve Evde Bakım Hizmeti alan 65 yaş üzeri yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret etmeye devam ediyor. 65 Yaş ve üzeri Evde Temizlik ve Evde Bakım hizmeti alan vatandaşları ziyaret eden Başkan Kimyeci, vatandaşların hallerini hatırlarını sordu. Başkan Kimyeci, temizlik hizmetlerinden yararlanan vatandaşların hizmet hakkındaki düşüncelerini öğrenerek her türlü istek ve ihtiyaçlarının karşılanmaya devam edeceklerdir. Başkan Kimyeci, ziyaret ettiği yaşlılara yaklaşan kış aylarında kullanmaları amacıyla battaniye hediye ediyor. Hizmet denetimleri programı kapsamında ziyaretler gerçekleştiren Başkan Kimyeci, Evde Temizlik ve Evde Bakım Hizmeti alan Vehibe Öztürk, Emine Kahramanoğulları, Hanife Danagöz, Fatma Kart, Durdunaz Gürkan, Mehmet Ali Tümyürek isimli vatandaşları ziyaret etti. vde Temizlik ve Evde Bakım hizmeti alan vatandaşlar, örnek hizmetten ve ilgiden dolayı Başkan Kimyeci’ye ve Antakya Belediyesi ailesine teşekkür etti.

HATSU, İnsan Sağlığı İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), paslı, kireçli ve içi toprak dolu boruları bertaraf etme adına içme suyu hatlarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor. İçme suyu kaynağından çeşmelere kadar su iletiminin temiz şekilde sağlanması adına içme suyu depolarının yanı sıra içme suyu hatlarında da bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Genel Müdürlük, içme suyu yenileme çalışmalarının Antakya ve Defne ilçelerinin muhtelif noktalarında sürdüğünü bildirdi. Hatay genelinde hayata geçirilen içme suyu projeleri sayesinde insan sağlığına zararlı boruların bypass edildiğinin altını çizen İdare, “Her Şeyden Önce Sağlık” ilkesiyle kent genelinde yapılan projeler kapsamında toplamda 1700 km içme suyu hattının döşendiğine dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyesinin Hizmet Yelpazesi Genişliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Evde Bakım Hizmetleri, dernek ve kuruluşlarda da çalışmalar gerçekleştiriyor. Yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşların temizlik ve kişisel bakım ihtiyaçlarına duyarsız kalmayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiren HBB ekipleri, hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek Antakya’daki Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği’nde temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Dernek üyeleri, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve ekiplere gerçekleştirmiş oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Öğrencilerin Güvenliği İçin Açık Kanallar Kapatıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Kırıkhan ilçesinde açık yağmursuyu kanalları kapatılarak oluşabilecek olumsuz olayların önüne geçildiğini duyurdu. Hatay genelinde HATSU ekiplerinin vatandaşların ve esnafların sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla özveri ile yaptığı çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Genel Müdürlük, Kırıkhan ilçesine bağlı Yeni Mahallesi’nde İlkokul öğrencilerinin yaya yolu üzerinde daha güvenli bir şekilde yürüyebilmeleri adına çalışma başlatıldığını aktardı. Bayırbucak Caddesi üzerinde bulunan Zafer İlköğretim Okulunun etrafında ki açık yağmursuyu ızgaralarının öğrenciler için tehlike arz ettiğini belirleyen HATSU ekipleri, açık kanalların tamamını tıkanmaların oluşmasını önlemek amacıyla temizledikten sonra beton kapakları yerleştirerek aralıkların kapanmasını sağladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here