İskenderunlu Balıkçılar, Barınağa Sahip Çıkıyor!

0
368

Balıkçı esnafın dernek aidatlarını ödeyememesi nedeniyle İskenderun Balıkçı Barınağı da bir müddetten beri Milli Emlak Müdürlüğüne borcundan dolayı, sıkıntılı günler yaşamaktaydı. İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yücel Dalgıç, tekne sahipleri ile bir toplantı yaparak borç yapılandırmasına gidileceğini, el birliği ile barınağın sorunlarının giderileceğini söyledi.

Kooperatif Başkanı Yücel Dalgıç, konuyla ilgili, İskenderun balıkçı barınağında bulunan dernek binası önünde, teknesi olan balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Dalgıç, balıkçıların çok yoğun katılım gösterdiği toplantıda balıkçı esnafına yönelik yaptığı konuşmada; “Bildiğiniz gibi kooperatifimize borcunu ödemeyen üyelerimizden kaynaklanan sıkıntıları, bugünlerde aşırı şekilde yaşamaktayız. Özellikle Milli Emlak Müdürlüğüne olan borcumuz yüzünden kooperatifimiz zor durumdadır. Sizlerden gelen gelirler kısıtlı olunca barınağımıza gerekli hizmetleri de verememekteyiz.

Borcu olan üyelerimizin icra işlemleri hala devam ediyor. Yönetim kurulumuzun aldığı bir kararla üyelerimiz için borç yapılandırılmasına gidilecek. Borcu olan esnafımız belli bir miktar ödeyecekleri ücretlerle de Milli Emlak Müdürlüğüne olan borcumuzu kapatıp, barınağımıza da hep birlikte sahip çıkacağız. Ayrıca bu kapsamda ufak balıkçı teknelerinin borcu da silinecektir” dedi.

Kooperatif Başkanı Dalgıç, balıkçı esnafının barınağa sahip çıkması adına borç ödemelerini zamanında yapması gerektiğinin altını çizerken, balıkçı esnaflar da kooperatif başkanın bu sözlerini makul karşılayarak,  İskenderun Balıkçı Barınağına sahip çıkma adına başkana desteklerini ilettiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here