Karasayar; “Bu Anayasa Değişikliği Bir Partinin Değil Milletin Meselesidir”

0
116

Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı’nın ‘Referandum’ ile İlgili İstişare Toplantısı Yapıldı

Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz hafta sonu, Karayılan Kültür Merkezinde, referandum ile ilgili istişare ve değerlendirme toplantısı tertip etti. Toplantıya TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, İskenderun Kadın ve Gençlik kolları başkanları, geçmiş dönem Belediye Başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda ilk olarak Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur konuşma yaptı. Referandum sürecinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Bodur, çalışmaların her alanda devam ettiğini kaydetti. 16 Nisan’a kadar çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini belirten Bodur; “Bu toplantıda geçmiş dönem partimizde görev alan büyüklerimizin, partili arkadaşlarımızın da olması bizleri son derece onurlandırmıştır. Durmadan yorulmadan Bu çalışmalar da 16 Nisan’a kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

Mahalle mahalle, ev ev ziyaretler yaparak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç da, toplumun her kademesine giderek neden evet denilmesi gerektiğini halka anlattıklarını ve anlatmaya da devam edeceklerini söyledi. Yapılmak istenen sistem değişikliğinin, 80 milyonun kaderi ve geleceği için yapıldığını savunan Atıç, “Bu işin ideolojik tarafı yok. Bu şahsi bir mesele değil, bu memleket meselesi” dedi.

Toplantıda son olarak söz alan Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, anayasa değişikliğiyle çift başlı yönetim sisteminin kalkacağını söyledi. Bu değişikliğin, cumhuriyeti ve demokrasiyi kuvvetlendirmek, devlet- millet kaynaşmasını sağlamak, milletin iradesinin net bir şekilde sandığa yansıması için yapıldığını anlatan Vekil Karasayar; “İskenderun İlçe Teşkilatımızın düzenlemiş olduğu, geçmişten günümüze teşkilatımızda görev almış dava arkadaşlarımızla istişare ve değerlendirme toplantısında anayasa değişikliği, halk oylaması ve cumhurbaşkanlığı sistemi çalışmaları hakkında istişarelerde bulunuyoruz. Devletin tüm kurumlarına milletin iradesinin hâkim olacağı bir sistem öneriyoruz. Bu anayasa değişikliği bir partinin değil milletin meselesidir. İstikrar için, istiklal için, istikbal için, kararımız evet. Daha güçlü ve müreffeh yarınlar için çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here