Muhasebeciler Ata’nın Huzurunda!

0
113

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, ‘1 Mart Muhasebeciler Günü’ bir dizi etkinlik düzenledi.

İlk olarak Atatürk Anıt Alanında çelenk sunma töreni düzenleyen Oda Yönetimi ve Üyeler, burada şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve akabinde Ata’nın manevi huzuuna çelenk sundu.

Burada kısa bir konuşma yapan İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı  Merih Hasan Yıldırım; “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalık arttırılması amacıyla 1-7 Mart Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır. Amacımız, burada meslektaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve kaynaşma ruhunu arttırmak, sosyal aktivitelerle üyelerimizi daha çok bir araya getirmektir” dedi.

Muhasebe ve Mali Müşavirlik hizmetlerinin ülke ekonomisine ve işletmelere önemli katkılar sağladığını ifade eden Yıldırım, kentimizde görev yapan tüm muhasebecilerin gününü kutladı.

Üyeleri, Anıt alanındaki törenin ardından Muhasebeciler Odasında bir araya gelerek, bu anlamlı günlerini birlikte kutladılar. İskenderun’da uzun yıllar Muhasebeciler Odası Başkanlığı yapan Odanın onursal Başkanı Allaaddin Özbülbül’de tüm meslektaşlarının bu anlamlı gününü kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Muhasebeciler Odasından Belediye Başkanı Dingil’e Ziyaret

İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı  Merih Hasan Yıldırım ve oda yönetimi daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti.

1 Mart Muhasebeciler Günü dolayısıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydeden Oda Başkanı Merih Hasan Yıldırım; “İdare ile vergi mükelleflerimiz arasında köprü görevi üstlenen serbest muhasebeci mali müşavirlerimiz, serbest meslek icra etmesinin yanı sıra çok önemli bir kamu hizmeti ifa etmektedirler. Devlet gelirlerinin tahakkuku ve tahsili konusunda mesleki sorumluluğumuzun bilinciyle ülkemizin daha da kalkınması için çalışıyoruz, çalışacağız” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de; “Muhasebecilik sorumluluk bakımından en ağır ve hassas mesleklerden biridir. Muhasebeciler, Devlet kurumları ile İş Dünyası arasında bir köprü ve emin bir el olarak görevlerini sürdürmektedirler. Muhasebe sistemi kurulmadan işletmelerin gelişimi ve rekabet etmeleri mümkün değildir” diyerek muhasebecilerin günün kutladı.

Sohbet ortamında devam eden ziyarete karşılıklı fikir alışverişinde de bulunuldu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here