Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
80

kisa-kisa-haberlerHatay Ro-Ro Filosunu Genişletiyor

Suriye yolunun kapanmasının ardından, Hataylı nakliyecilerin Ortadoğu’ya ulaşımda, Ro-Ro yatırımları devam ediyor. 1 yıl önce Hataylı 63 nakliye firmasının ortaklığıyla kurulan Hatay Ro-Ro, aldığı ilk nakliye gemisinin ardından, bu kez İtalya’dan 1 nakliye gemisi daha alarak filosunu genişletti. İtalya’dan alınan ve geçtiğimiz günlerde teslim edilen ‘Habib-i Neccar’ adlı Ro-Ro gemisiyle Hataylı nakliyeciler Ortadoğu pazarına daha fazla yük taşıyabilecek. Suudi Arabistan’a gidecek yeni geminin 100 TIR ve yaklaşık 200 yolcu kapasiteli olduğu belirtildi. Hatay Ro-Ro Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler; “Hataylı nakliyecilerin sermayelerini bir araya getirerek satın aldıkları Habib-i Neccar gemisi Hatay’a, sektöre ve ülke lojistiğine hayırlı uğurlu olsun. Hiç yılmadan, yeise düşmeden daha güçlü yarınlar için daha çok çalışarak birlik içinde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Vatan Savunan Yüreklere Ziyaret

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Hatay İl Başkanlığı İstanbul’da çevik kuvvet ekiplerine yapılan hain terör saldırısı sonucu şehit düşen polislere baş sağlığı dilemek ve desteklerini ifade etmek için Antakya Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Polislere destek ve başsağlığında bulunan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri ATTDER Hatay İl Başkanlığı yapılan hain saldırıyı kınayarak şehit olan polislere Allah’tan rahmet diledi. Hatay’da ve ülkenin dört bir yanında 112 acil sağlık hizmeti çalışanları olarak sağlık hizmeti sunarken birlikte görev yaptıkları emniyet mensuplarının her zaman yanında olduklarını ve desteklerinin süreceğini belirttiler. 112 çalışanlarını kabul eden çevik kuvvet şube çalışanları memnuniyetlerini ifade ettiler.

Vekil Ertem’den Kırıkhan’a Çıkarma!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Birol Ertem, Kırıkhan ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.  Önce CHP Kırıkhan İlçe Örgütünü ziyaret ederek partililerle bir araya gelen CHP’li vekil Ertem, daha sonra CHP Kırıkhan İlçe Örgütü ile birlikte Kırıkhan’ın sırasıyla Balarmudu, Camızkışlası, Demirkonak, Gölbaşı, Başpınar ve Yalangoz mahallelerine adeta çıkartma yaptı ve halktan büyük ilgi gördü. CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem’in gerçekleştirdiği bu ziyaretten memnun kalan vatandaşlar, milletvekillerinin seçimlerden sonra da vatandaşı unutmamasından duydukları memnuniyeti de dile getirdiler.

Dündar’ın Halk Arenası Defne’ye Geliyor

Usta gazeteci-yazar Uğur Dündar, Halk Arenası için Defne’ye geliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Defne’deki ‘Halk Arenası’nın 30 Aralık Cuma akşamı gerçekleştirileceğini belirterek; “Halkın sevgisini ve takdirini kazanmış usta gazeteci-yazar Uğur Dündar’ı kentimizde misafir edeceğimiz için mutluyuz. Tüm halkımızı ‘Halk Arenası’na davet ediyoruz. Ülke gündeminin tartışılacağı Halk Arenasına, Av. Murat Ergün, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de katılacak. 30 Aralık Cuma Akşamı saat 20.30’da Gözde Düğün Salonu’nda (Sinanlı yol kavşağı) canlı yayınlanacak olan program, dünyanın birçok ülkesinde ve Tüm Türkiye’de, Halk TV’den canlı olarak izlenebilecek” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here