Türk Kızılay’ı Okulu İle Yeni Şubesinin Açılışı Yapıldı

0
138

kızılay belen açılış1Vali Topaca; “Bunların Hepsinin Odağında İyi İnsan Yetiştirmek Var”

Belen Halilbey Mahallesinde Suriyeli çocukların eğitim-öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere Türk Kızılayı tarafından yaptırılan okulun ve yine Belen merkezinde Kızılay’ın Şube hizmetlerinde kullanılmak üzere inşaatı tamamlanan binaların açılışı törenle yapıldı.

Program; Hatay Valisi Ercan Topaca, Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Kızılay Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu,  İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kamu Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, Okul Müdürleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde; İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan; AFAD bütçesinden sağlanan imkanlarla 5 okul ve 72 derslik tamamlandığını, 53 dersliğin ise tamamlanmak üzere olduğunu, tüm Suriyeli öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için 24 derslikli 100 okula daha ihtiyacın bulunduğunu belirtti.

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın; ilçede 4 adet geçici eğitim merkezi bulunduğunu, bu merkezlerde eğitim gören Suriyeli öğrencilerin sayısının 1300 olduğunu, tüm Suriyeli öğrencileri bir araya toplamak maksadıyla 12 derslikli bir okula daha ihtiyaçları olduğunu ifade ederek okulun yapılmasında büyük destekleri olan Vali Topaca’ya Türk Kızılay’ına, emeği geçen Vali Yardımcıları Bilal Bozdemir ve Fahrettin Göncü’ye, çevre düzenlemesinden dolayı Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarına, eğitim yatırımlarının gerçekleşmesi yönündeki gayretlerinden dolayı Orman teşkilatına ve tüm çalışma arkadaşlarına şahsı ve Kaymakamlığı adına teşekkür etti.

kızılay belen açılış2

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık; burada bir iyiliğin açılışı için bulunduklarını, memleketimizde 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıldığını ve elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya gayret edildiğini, bu insanlarımız için toplum merkezlerimizde uyum temelli hizmetler kazandırmak için dilimizi, hanımlara meslek edindirmeye gayret ederek, sosyo-psikolojk destek hizmeti verdiklerini ve bugün burada okulun açılışını yaptıklarını, ikinci okulu da aynı yerde yapılması sözünü verdiklerini kaydetti.

“Türk Kızılay’ı Uluslararası Bir Markamız”

Hatay Valisi Ercan Topaca; İnsanın, hayatı devam ettiği sürece eğitime ihtiyaç duyduğunun altını çizen Vali Topaca, devletimizin de bu yönde, hayat boyu eğitimi desteklemek amacıyla yediden yetmişe herkese açık olan halk eğitim kursları ve STK’ların kurslarının olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “Bunların hepsinin odağında iyi insan yetiştirmek var. Bugün açacağımız okul da bu amaca hizmet edecek. Kendi ülkelerinden ayrı kalan, gurbette olan insanların çocukları eğitimden mahrum olmasınlar, geleceğe güvenle bakabilsinler, emin adımlarla yürüyebilsinler diye bütün uğraşımız. Bu minvalde, Belen ilçemizde, şimdi açacağımız okulun yanına 12 derslikli prefabrik bir okulu da Eylül ayına kadar yapmak suretiyle Belen’deki Suriyeli çocukların eğitim sorununu ajandamızdan silmek istiyoruz.

Türk Kızılay’ımız, şu anda dünyanın her tarafına yardımı, hizmeti ulaşan, gurur duyduğumuz teşkilatlarımızdan birisidir. Günümüzde de buna bütün dünya şahit oldu. Herkesin kaçtığı, yardım elini uzatmaktan imtina ettiği Suriyeli kardeşlerimize biz kucak açarak, Türkiye genelinde 3 milyon, Hatay’da ise 409 bin Suriyeliyi misafir ederek, ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde karşılayarak onları ağırladık. Bu, her ulusun, ülkenin başarabileceği bir şey değildi. Sadece Hatay’da bile son beş yılda yapılan yardım 1 milyar 150 milyon lira civarındadır. Bu demek oluyor ki; 3 milyon Suriyeli Türkiye’ye, 409 bin Suriyeli de Hatay’a yük olmuyor. Bizim Suriyeli kardeşlerimizden bazı ricalarımız da var.

kızılay belen açılış3

Şöyle ki; burada kaldıkları sürece, bizim toplumumuzun ve devletimizin kurallarına uymaları, çocuklarına sahip çıkmaları, onları mutlaka bu okullara göndermelerini istiyoruz. Bu şekilde sizler bizim işlerimizi kolaylaştırdığınız zaman, bizler de sizleri Allah rızası için onurla ve şerefle misafir etmeye devam edeceğiz. Bundan hiçbir beklentimiz de yok. Biz kardeş ve tarihdaşız.”

Vali Topaca, okulun yapımında emeği geçen, maddi manevi katkısı olan herkese teşekkür ederek Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’a bir plaket takdim etti.

 Yapılan konuşmaların ardından, Hatay Valisi Ercan Topaca ve Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın okul bahçesine fidan dikmesinin akabinde Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı dualarla okulun açılış kurdelesi kesildi ve sınıflarda ilk derslerine giren Suriyeli çocuklara çanta, kitap ve kırtasiye malzemesi hediye edildi.

Okuldaki programın tamamlanmasını müteakip, Protokol ve misafirler birlikte İlçe Merkezi Muhlisali Mahallesinde yapımı tamamlanan Kızılay Belen Şubesine geçerek, Şubenin Hizmet binasının açılışını gerçekleştirmeleri ile program sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here