Saadet Partisi Mitingine Hatay’da Büyük İlgi

0
118

milli ittifak22Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin Saadet Partisi çatısı altında seçime gireceği Milli İttifak Hatay mitingine sıcak havaya rağmen halk büyük ilgi gösterdi. Antakya Emlakevleri önünde gerçekleşen miting, 37 derece sıcağa rağmen büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe’nin selamlama konuşmasından sonra konuşan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Adayı Nevin Zeytineli; “Madem inançlı kadrolar bir araya geldi, tek yumruk oldu öyle ise artık mazeret yok, umutsuzluk yok ve kaybetmek yok” dedi.

Alternatif Yok Diyenlere İşte Alternatif

Daha sonra Mücahit Çalışkan sloganları eşliğinde söz alan 1. Sıra Milletvekili Adayı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan; “Tarihin hiçbir döneminde bu kadar çok Müslüman katli görülmemişti. Maalesef içinde bulunduğumuz dönemde en karanlık günleri yaşıyoruz. Bugün bu katliamları meydanlarda protesto değil; aktif rol alarak durdurmak için çabalamak zorundayız. İşte bunun için yola çıktık. Bu ittifak tarihin en önemli noktasında meydana geldi. Halkımız 2002’de hele bunları da bir deneyelim dedi, olmadı 2007’de hele bir de Cumhurbaşkanı seçelim öyle görün dediler, bir fırsat daha verildi. 2011’de yine olmadı bir de Anayasa’yı değiştirelim dediler gene olmadı. Şimdi artık söyleyecek sözleri kalmadı. Oy verin diyorlar iyi de niye? Anayasa değiştireceklermiş bunların anayasa değişikliğinden anladığı tek şey; tek adamlık yönetimine geçmektir. Milli değerlere her zaman sahip çıkan milletimiz, bu Milli İttfak’a da sahip çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

milli ittifak23

Daha sonra büyük bir coşku ile söz alan Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici ülkede manevi çöküntü ve ahlaki yozlaşmaya karşı ‘Milli İttifak’ dediklerini vurgulayarak; “Türkiye’de siyasetin ayrıştığını, oy almak, iktidar uğruna mecliste temsil etme adına milletin kamplaştırıldığına şahit oluyoruz. Bizler, İslam coğrafyasındaki akan kana, kardeş kavgasına, Müslümanların birbirini öldürmesine ve bunların maalesef baştakilerin sebep olmasına isyan olarak ‘Milli İttifak’ dedik. Allah’ın izniyle hem manevi çöküntüyü hem de İslam dünyasındaki kanı ve gözyaşını hep birlikte dindireceğiz” dedi.

Destici Mısır’da idam’a mahkûm edilen Muhammed Mursi konusuna da değinerek, Nutuk atarak, Rabia işareti yaparak, Mısır üzerinden edebiyat yaparak, Muhammed Mursiler kurtulmuyor diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerde Mursi’yi istismar ederek oy avcılığı yapması yerine, dünya liderleri ile bir araya gelip idam kararının durdurulması için çaba göstermesi çağrısında bulundu.

milli ittifak24

Pankartlara Müdahale

Hatay’da düzenlenen Saadet Partisi mitinginde “ABD Askerlerine Dua Edenleri Unutmadık, Milli Görüş Yapar AKP Satar” şeklinde sloganların yer aldığı pankartlara miting öncesi sivil polisin el koymaya çalıştığı öğrenildi. Polis, pankartı vermemekte ısrar etmesi üzerine araya giren parti yöneticileri, polisin pankartı yasaklayamayacağını, “Apo” posterlerine müsaade edildiğini söylemesi üzerine kısa bir arbededen sonra, pankartlar verildi. Mitinge katılanlar ise pankarta müdahale eden polisin siyasi davrandığını iddia ederek alkışlarla protesto etti. Daha sonra polislerin de kendi aralarında tartıştığı gözlendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here