AGD’den Mısır’daki İdam Kararlarına Protesto

0
98

mısır protestosu1“İslam Ülkeleri Bu Kararla İlgili Net Bir Diplomasi İzlemelidirler”

Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Temsilciliği, Mısır’da 529 kişi için verilen idam kararını protesto etti. Binlerce kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşün ardından Anıt Meydanında açıklama yapıldı.

Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı ve temsili hapis ve idam sehpalarının canlandırıldığı eylemde AGD İskenderun Temsilciliği Başkanı Zahid Demir okuduğu kitlesel basın açıklamasında, idam kararlarının hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle bir ilgisinin olmadığının altını çizdi. Demir; “İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır. Yaşanan bu hukuk dışı süreçte batının sessiz kalması elbette ırkçı emperyalizmin izlediği stratejinin bir gereğidir. Zaten aynı güçlerde darbe sürecine de destek vermişlerdir” dedi.

Mısır’da olup bitenleri sadece bir hukuk skandalı olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu ifade eden Demir; “Yaşanılan süreç yeryüzünün enerji kaynaklarını yağmalayarak kendinden olmayan insanları ücretli köleler haline getirerek kendilerine itaat etmeyenleri de imha ederek mevcut dünya düzenini işleten ırkçı emperyalizmin örtülü işgalinin yansımasıdır. 529 kişi ile ilgili verilen idam kararı bu coğrafyanın insanlarının bağımsızlığını hedef alan bir karardır” şeklinde konuştu.

İdam kararlarının mutlaka durdurulması ve ülkemizdeki tepkilerin uluslararası platformlara taşınması gerektiğini vurgulayan Demir; “İnsan hak ve özgürlükleri noktasında duyarlılık sahibi tüm kuruluşlar bu idam kararlarına karşı en sert tepkiyi göstermelidirler. İslam ülkeleri bu kararla ilgili net bir diplomasi izlemelidirler. Göstermelik açıklamalarla ve cılız tepkilerle bir netice alınamayacağı açıktır” dedi. Açıklama idama mahkûm edilen Müslümanlara yapılan dua ile son buldu.

Mısır’daki İdam Kararı Payas’ta Protesto Edildi

Mısır’da 528 kişinin idam kararının çıkmasının ardından pek çok yerde olduğu gibi bölgemizde de çeşitli protestolar yapılıyor. Payas’ta da Belediye Başkanı Bekir Altan’ın da aralarında bulunduğu bir grup vatandaş,  idama kararını protesto etti.

mısır protestosu2

Ak Parti Payas Gençlik Kolları tarafından organize edilen etkinlikte, vatandaş ellerinde idam cezasının durması talebini içerin dövizlerle Atatürk Parkı’nda toplandı. Ak Parti Payas Gençlik Kolları Başkanı Veysi Güler, belediye başkanı Altan’ın da katıldığı protestoda yaptığı konuşmasında, Mısır’da yaşanan sürece özellikle gençlerin tepki göstermesi gerektiğine dikkati çekti.

Temsili idam sehpasının kurulduğu protesto alanında bir süre slogan atan grup, okudukları duanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here