Efsane Yola Devam Ediyor!

0
328

iskenderun anadolu lisesi6Liseler arası Genç Futbol Türkiye Şampiyonasının Hatay ayağında il birinciliğini elde ederek gruplarda ilimizi temsil edecek olan İskenderun Anadolu Lisesi öğrencileri için dün okul avlusunda bir tören düzenlendi. Törende konuşan Beden Eğitimi Öğretmeni Turgut Deliveli, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürlüğünün ısrarla final maçlarını Antakya’da oynatmasına sitemde bulundu. Deliveli; “İskenderun’un haklarını savunması gerekenler, bırakın hak savunmasını il birinciliğini elde eden okul takımımızı tebrik dahi etmediler” dedi.

İskenderun Anadolu Lisesi, Şampiyonanın İskenderun ve Hatay ayağında oynadığı karşılaşmalarda 15 gol atıp, kalesinde sadece 1 gol gördü. Turnuvada beraberliği dahi bulunmayan İskenderun Anadolu Lisesi futbol takımı, elde edilen bu başarının ardından düzenlenen törenle onure edildi. Bu başarı okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerle paylaşıldı.

Törende konuşan Beden Eğitimi Öğretmeni Turgut Deliveli, yine tarafsız saha isteğine değinerek; “FIFA, UEFA dahi final müsabakalarını tarafsız sahada oynatıyor. 32 yıllık öğretmenlik yaşamım boyunca sadece geçen sene 3.’lük maçının Kırıkhan’da yapıldığını gördüm. O da benim girişimlerim sonucunda oldu. Bu yıl Antakya’da saat 10.00’da oynamamız istendi. Mesafe uzaklığı ve erken saat olmasından dolayı buna itirazda bulunarak maçın tarafsız sahada oynatılması için girişimde bulundum. Bu kez maçın, Altınözü ilçesinde yine saat 10.00’da oynanmasına karar verdiler.

Bu konuda yapmış olduğumuz hak mücadelesinde sadece İskenderun basının desteğini gördük ve maçı Antakya iç sahaya saat 16.00’ya aldırabildik. Fakat İl Müdürümüz seneye finalin ya tarafsız saha ya da İskenderun’da yapılması konusunda bize söz verdi. Buradan bir şeyi söylemek istiyorum, İskenderun’un hakkını savunması gerekenler, bırakın savunmayı elde ettiğimiz bu şampiyonluğumuzu dahi tebrik etmediler. İskenderun sevdalılarını hakların korunmasına yanımızda göremedim. Tüm sendikalara haber saldık. Dedik ki bu çocukların alın terlerine sahip çıkın. Sadece Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sayın Ahmet Akça bu konu ile ilgili bir açıklama yaptı” dedi.

iskenderun anadolu lisesi7

Final maçında kendisine ve takım oyuncularına küfür edildiğine de değinen Deliveli; “Ne ölmüş annem kaldı, ne üzerimize yağan taş yağmuru kaldı. O taşlardan biri, benim öğrencilerimin başını yardı, bir öğrencimin de parmağının incinmesine neden oldu. Taşlardan bir tanesi öğrencimin ölümüne neden olsa idi bunun hesabını kim verecekti? İskenderun sevdalılarına da soruyorum bunun hesabını kim soracak?” diyerek sitemde bulundu.

Deliveli ayrıca, okul takımına destek olan Dr. Teoman Sevinç, Dr. Ergün Tan, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun basını, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Akça, okul öğretmenleri ve idaresine de teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Okul Müdürü Ali Kurucu ise; “Yaz tatili demeden, hafta tatili demeden, yarıyıl tatili demeden takımı şampiyonaya hazırlamak için emek vererek, bu emeğinin karşılığını alan Turgut Deliveli’ye teşekkür ediyorum. Bu başarıyı elde eden aslanlarımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından okul takımı öğrencilerine madalyaları takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here