Avukat Eryılmaz Meslektaşlarının Gününü Kutladı

0
101

refik eryılmaz6CHP Hatay Milletvekili Avukat Refik Eryılmaz, “5 Nisan Avukatlar Günü” nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında hukukun üstünlüğüne vurgu yapan Eryılmaz; “Yargı önünde herkesin eşitliğinin sağlanmasının en temel unsurlarından biri de hiç şüphesiz ‘Kutsal Savunma Hakkı’dır. O nedenle Hukukun üstün olduğu bir devlette, savunmanın kutsallığı yadsınamaz bir gerçektir. Toplumda, adalet duygusunu yerleştirebilmek için yargılamanın hızlı ve adil olması gerekir.

“Geciken adalet, adalet değildir” prensibinden hareketle yargının yapısal sorunları bir an önce halledilerek yargılamanın hızlı ve adil olması sağlanmalıdır. Yargı erkinin vazgeçilmez unsuru savunma hakkının temel yapı taşı olan Avukatlarımız ırk, renk, cinsiyet ya da din ayrımı yapmaksızın insanlığın eşitliği için çalışan; kendini hakkaniyete adayan, eşitlik, özgürlük ve barış için mücadele eden, uzlaşmaya inanan; kısaca insan hak ve özgürlükleri için mücadele eden insanlardır.

Bu vesileyle; Adaletin tecellisi için kutsal bir mesleği yerine getiren bütün meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlarım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here