“Çanakkale Zaferi, Dünyaya Verilmiş Bir İnsanlık Dersidir”

0
191

çanakkale-anma118 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Nedeniyle İskenderun Anadolu Lisesi Tarafından Kutlama Programı Düzenlendi

İskenderun Belediye Kültür Sarayında, İskenderun Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 99. yılı kutlanan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri düzenlendi. Öğrencilerin “Çanakkale Ruhu” oratoryosu sırasında bazı katılımcılar gözyaşlarını tutamadı.

Törene, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Nejat Atilla Demirhan, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

çanakkale-anma2

Kutlama programının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ali Kurucu; “Bugün itilaf devletlerinin elini kolunu sallayarak geçeceklerini düşünürken, ‘Çanakkale Geçilmez’ gerçeğinin hafızalara bir daha silinmemek üzere kazındığı gündür. 18 Mart 1915 bir askeri zafer olmanın yanında bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir” dedi.

Daha sonra söz alan Okul Tarih Öğretmeni Selahattin Cesur, Çanakkale zaferinin nedenleri, gelişmeleri hakkında bilgi verirken; “18 Mart 1915; Osmanlı’yı tarih sahnesinden silmek ve paylaşmak için verilen mücadeleye dur denilen gündür. Yaralı düşman askerini öldürülme pahasına sırtına alarak kendi siperine getiren ve yedeği bulunmayan gömleğini yırtarak düşman askerinin yarasını saran Mehmetçiğin, bizi barbar addeden sözde medenilere insanlık dersi verdiği savaştır” dedi.

çanakkale-anma3

Daha sonra okullar arası yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İskenderun Anadolu Lisesi okul öğrencilerinin hazırladığı “Çanakkale Ruhu” adlı oratoryo, büyük bir dikkatle izlendi ve sonunda da büyük alkış alırken, bazı katılımcıların gözleri doldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here