MKÜ’de Öğrencilerin Kayıt Heyecanı

0
115

mkü-kayıtBölgemizden ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen öğrenciler 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Mustafa Kemal Üniversitesi’ne kayıt yaptırmanın heyecanını yaşıyorlar. MKÜ’ye kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler İskenderun ve Antakya’daki yerleşkelerde kurulan kayıt merkezlerinde aileleriyle birlikte kayıtlarını yaptırarak yeni bir dünyaya adım atıyorlar.

Öte yandan MKÜ’yü tercih eden gençlere Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminin oluşturduğu kayıt danışma merkezlerinde, öğrencilerden gelen talep ve sorulara cevap veriliyor. Bu doğrultuda MKÜ Stratejik Düşünce Topluluğu ile Kültür ve Medeniyet Topluluğu öğrencileri gönüllü olarak kayıt yaptıran öğrencilere rehberlik hizmeti veriyor.

Antakya ve İskenderun Otogarlarında kurulan üniversite stantları sayesinde öğrenciler, her hangi bir kişi ya da kurumla bağlantı kurmadan güvenli bir şekilde doğrudan Mustafa Kemal Üniversitesi ile temas kuruyorlar. Burada görev yapan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler çalışanları tarafından gerekli bilgileri alan öğrenciler yine üniversitenin araçları ile kayıt merkezlerine taşınıyor.

Kayıtların tek merkezden yapılması öğrencilere önemli kolaylıklar sağlıyor. İskenderun ve Antakya yerleşkelerindeki kayıt merkezlerinde yapılan başvurularda öğrencilerin her türlü ihtiyaçları göz önüne alınarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personelleri ve ilgili okul ve bölümlerde çalışan personeller bu merkezlerde görev yapıyor.

Yeni Kayıt Döneminde 8 Bin Öğrenci Öğrenim Görecek

Her geçen gün yeni fakülte ve bölümlerin kurulduğu Mustafa Kemal Üniversitesinde yeni kayıt döneminde yaklaşık 8 bin yeni öğrenci yeni kayıt yaptıracak. Bu rakam Mustafa Kemal Üniversitesi’nin bölgede ve ülkede gelişen ve büyüyen bir üniversite olması yolunda önemli ivme kazandırıyor.

Mustafa Kemal Üniversitesi, 1992 yılında 7 Fakülte, 4 Yüksekokul ve 3 Enstitü ile kurulmuş bir yükseköğretim kuruluşu olarak bu gün itibariyle 20. yılını doldurmuş bulunuyor.

Üniversitede bugün 15 Fakülte, 3 Enstitü, 6 Yüksekokul, 18 Meslek Yüksekokulu, 1 Batı Müziği Konservatuarı ve 17 Araştırma merkeziyle birlikte ulu bir eğitim çınarı hüviyeti kazandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here