“İGC, Türkiye’nin En Köklü Cemiyetlerinden Biridir”

0
50

dudu-igc ziyaretMilletvekili Dudu’dan İGC’ye Ziyaret!

Gazeteciler Cemiyetlerinin önemli birer kitle örgütleri olduğunu söyleyen CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, dün İskenderun Gazeteciler Cemiyetine gerçekleştirdiği ziyarette, cemiyetin 50. kuruluş yıldönümünü kutladı.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyetine nezaket ziyareti gerçekleştiren Hatay Milletvekili Dudu, burada basın mensupları ile bilgi alışverişinde bulundu. Vekil Dudu; “Cemiyeti 50 yıl ayakta ve aktif bir şekilde tutarak, gerçekten büyük bir işi başarmış durumdasınız. Türkiye’nin en köklü cemiyetlerinden bir olma özelliğini de taşımaktadır. Böylesine köklü bir cemiyete sahip olmak, İskenderun için de gurur verici bir olaydır. Bu nedenle bize ayrı bir gurur veriyor tabiî ki. Daha nice 50. yıllara diliyor ve daha iyi işler başarmanızı temenni ediyorum” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cemiyet Başkanı Şehmus Aslan; “İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Türkiye’nin en köklü cemiyetlerinden birisidir. Öncelikle buranın kuruluşunda emeği geçen başta değerli büyüklerimize, rahmetli olanlara Allah’tan rahmet diliyorum, taş üstüne taş koyanların hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Gerek milletvekilliği döneminde gerekse parti içerisindeki çalışmalarında bizlere katkılar sunan Vekilimiz Mevlüt Dudu’ya huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisini bu onurlu günümüzde yanımızda görmek bizleri ayrıca mutlu etti” dedi.

Suriye’ye İki Kere Gittim

Basın mensuplarını gündeme ilişkin sorularına da yanıt veren Vekil Dudu, CHP’nin Suriye krizi başladığından bu yana Suriye’ye çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerinin altını çizerek; “CHP olarak bizim gidiş amacımız barışa katkı sunabilmektir. Ben Suriye’ye iki kez gittim. İlk gidişimde milletvekili arkadaşlarımızla birlikte tutsak bulunan gazeteci arkadaşımız Cüneyt Ünal’ı ailesine kavuşturmaktı. Bunu da başardığımız için mutluyum.

İkinci gidişimizde ise Mart ayında yine bir gazeteciyi ama Amerikalı bir gazeteciyi acaba kurtarabilir miyiz diye gittik. Ancak bunu başaramadık çünkü bulunamıyor gazeteci. Bu nedenle ikinci gidişimizde başarıya ulaşamadık. Bizim gidişimiz gizli saklı değildir, alenidir. Basın ordusu ile gittik her iki gidişimizde. Dış İşleri Bakanlığının da bilgisi vardır. Döndükten sonra oradaki temaslarımızı ve yaptıklarımızı tüm kamuoyu ile paylaştık. Ayrıca her iki ziyaretten sonra da Dış İşleri Bakanlığına da raporlarımızı sunduk” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here