İskenderun’da Okul Sorunu Kalmayacak

0
407

milli eğitim müdürü1İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul; “Hizmet Etmek İçin Buradayız”

(Özel Haber) İskenderun İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü Ahmet Güven’in Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürlüğüne atanmasının ardından, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Tuğrul, asaleten atandığı görevini layıkıyla sürdürüyor.

Görevine 1998 yılında Arsuz’da sınıf öğretmeni olarak başlayan Tuğrul, 2001-2012 yılları arasında İskenderun ve Arsuz’daki değişik okullarda Müdürlük görevi yaptı. 2012-2014 yılları arasında İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevinde bulunan Tuğrul, 17 Mart 2016 tarihinde Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Tuğrul son olarak, Ahmet Güven’in Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürlüğüne atanmasının ardından 7 Aralık 2016 tarihide İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

Yaklaşık 1,5 aydır görevini layıkıyla sürdüren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, ilçemiz genelindeki okulların durumu hakkında bilgiler verirken, sömestr öncesi velilere de seslendi. Tuğrul; “Son haftadayız, karne heyecanı başladı. Velilerden isteğimiz, öğrencilerimizi yarış içine sokmasınlar. Öğrencilerimiz okulunu ve ülkesini sevsin. Öğrencilerimizin aldığı notlar başarı ölçütü olsa bile hiçbir öğrenci notlarından dolayı cezalandırılmamalı. Aksine anne ve babalarımız çocukları motive edici konuşmalar yapmalı. Sömestr tatilinde dinlenmelerine fırsat vererek, 2. döneme motivasyonları yüksek başlamalarını sağlamalılar” şeklinde konuştu.

Kapımız Herkese Açık

Eğitimin yalnızca okul ve öğretmenle ilgili olmadığını kaydeden Tuğrul; “Eğitim bir bütündür. Okul-öğretmen-veli uyum içinde çalışmalıdır. Okulda verilen eğitimin yanında, velilerin de evde destek vermelerini bekliyoruz. Çocuklarıyla ilgilenmelerini istiyoruz.

milli eğitim müdürü2

Bu yönde de ikinci dönem projelerimiz var. Tüm İskenderun’daki velilerimize bizzat şahsım katılarak aile eğitimi konularında seminer vermek istiyorum. İskenderun’da 4 eğitim bölgesi var. Velilerimizi fazla yormadan eğitim bölgelerinde, seminerleri düzenleyeceğiz. Bölge bölge seminerler verip akabinde öğretmenlerle buluşup fikir alışverişinde bulunacağız. Eksiklerimiz, yanlışlarımız varsa nedir bunları konuşup, ortak akılla çözümler üreteceğiz.

Amacımız eğitimin kalitesini arttırmak, çocukların derslerini sevmelerini sağlamak. Okulu ve dersleri bir yük olarak değil de, hedeflerine ulaşmak için bir araç olduğu bilincinde olmalarını sağlamalıyız. Bu yönde her türlü projelere de açığız. Hizmet etmek için buradayız. Kapımız her zaman herkese açık” şeklinde konuştu.

Merkezdeki Yoğunluğu Azaltmak Amacındayız

Göreve başladığı günden bu yana, öğlene kadar okul ziyaretlerinde bulunduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, tek tek okulları gezip, eksikleri bizzat yerinde görmek istediğini söyledi. İlk gezilerine merkezden uzaktaki okullardan başladığını kaydeden Tuğrul; “Amacım şehir merkezinden uzaktaki okulların eksiklerini, ihtiyaçlarını tamamlayarak merkezdeki yoğunluğu azaltmak” dedi.

İskenderun büyük bir ilçe olduğunu sözlerine ekleyen Tuğrul, kent genelinde toplamda 110 okul, 56.000 öğrenci ve 2889 öğretmen olduğunu söyledi. Tüm bu yoğunluğa rağmen her öğretmene, her öğrenciye ulaşma gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Tuğrul; “Sorunları hızlı bir şekilde yerinde çözmek için gayret gösteriyoruz” dedi.

Yatırımlar Devam Ediyor…

İlçe genelindeki yatırımlardan da söz eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul; “Mustafa Kemal Mahallesinde eğitim vermekte olan Dr. Gani Bahadırlı Ortaokulu’nun hemen arkasına 32 derslikli yeni bir bina inşa etmekteyiz ve Gani Bahadırlı Ortaokulu ‘Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ ismiyle bu yeni binaya taşınacak. Mevcut Dr. Gani Bahadır Ortaokulu ise aynı isimle ilkokul olarak eğitim vermeye devam edecek. Modern evlerde yine 32 derslikli ortaokulumuz tamamlanmak üzere yeni eğitim öğretim döneminde eğitim vermeye başlayacak. Denizciler Şirinyurt’ta 24 derslikli ilkokul yeni bitti sömestr öncesi öğrenciler yeni okullarına taşındı. Tüm bu çalışmalar devlet eliyle yapılmakta. Kültür sarayı karşısında 32 derslikli Nuri Üysen Ortaokulu da teslim edilmek üzere. Yatırımlar devam ediyor” şeklinde konuştu. (Haber: Helga Terbiyeli)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here