70. Yerel Medya Semineri İskenderun’da Yapılacak

0
62

Yerel   Medya   Projesi   çerçevesinde   hayata   geçirilen   eğitim   seminerlerinin   70.’si  11 Nisan 2014 Cuma günü İskenderun’da yapılacak.

“Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim”  konulu seminer, Anemon Otel’de gerçekleştirilecek. Proje ve seminerler ile ilgili Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan kısa açıklamada seminerlerin amacı ve daha önce yapıldığı şehirler hakkında bilgiler verildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Demokrasinin ülkemizde yerleşmesi ve halkın gerçekleri öğrenme hakkının sağlanması için  yerel medyanın güçlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla 81 ildeki 3500 üyesiyle Türkiye’nin en yaygın meslek örgütü olarak meslek içi eğitim seminerleri düzenlemeyi sürdürüyoruz.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1997 Temmuz ayından bu yana Konrad Adenauer Stiftung ile birlikte yerel medya çalışanları için düzenlediği  69 eğitim seminerinde  7 bini aşkın gazeteciye sertifika verildi. Seminerlerin ilk yılında radyo, tv ve gazete çalışanlarına yönelik ortak bilgilerin sunulduğu karma organizasyonlar düzenlenirken 1999 yılında radyo-tv’ler ve gazeteler ayrılarak branş konuları ele alınmaya başlandı.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here