7 Ayda 22 Kez ‘Terör Araştırılsın’ Önergesi Reddedildi

0
160

terör araştırılsın1İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısı, TBMM’de sık-sık tartışılan ‘terörün sebepleri araştırılsın’ içerikli araştırma önergelerini yeniden gündeme getirdi. Son 7 ayda muhalefet partileri konuyla ilgili 22 ayrı önerge verdi. Her seferinde, AK Parti oylarıyla reddedildi.

7 Haziran seçimleri sonrasında artan terör faaliyetleri için 25. Yasama Dönemi’nde çok sayıda önerge verilmişti. 1 Kasım seçimleri sonrasını kapsayan 26. Yasama Dönemi’nin ilk 7 ayında ise bu konuda TBMM Başkanlığı’na tam 22 ayrı önerge sunuldu. CHP toplam 13 kez, HDP 7 kez, MHP ise 2 kez ‘artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılması ve bu yönde gerekli tedbirlerin alınması’ talebiyle araştırma önergesi hazırladı. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen önergelerin tümü iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP, ‘Terör’ Konulu Genel Görüşme İstedi

CHP, artan terör olaylarının TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi için Meclis Başkanlığı’na ‘genel görüşme’ başvurusu yapacak. Karar, partinin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı’nda alındı. Grup Başkanvekili Özgür Özel; “Tüm gruplara bizzat ilettim. Genel Başkanımızın da bilgisi ve talimatlarıyla yarın CHP grup önerisi olarak Meclis’te terör gündemli ve özel gündemli bir oturum yapılmasını, bir genel görüşme açılmasını talep ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here