ABB’den İTSO’ya Ziyaret

0
101

abb-itso ziyaret1Anadolu Basın Birliği Hatay Şubesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Ziyarete ABB Hatay Şube Başkanı Refik Kireççi, şube sekreteri Hüseyin Güler, yönetim kurulu üyesi Ahmet Cerrahoğlu ve yönetim kurulu üyesi İlhak İleri katıldılar.

Kireççi özellikle basının örgütsüz ve ilkesiz çalışmalarının toplumda yanlış anlaşıldığını, öncelikle bu dağınıklığın giderilmesi gerektiğini belirterek; “Bizim yola çıkış amacımız, basının sorunlarını çözmek, basındaki olumsuz davranışların önüne geçmektir. Aynı zamanda ilkeli bir basın birliğinin yaratılmasına yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tabi basının sorunlarını çözmeye yönelik çalışmaların yanında diğer kurumlarımızda ortak çalışma yapmak gerektiğine inandığımız için sizleri ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz devam edecektir. Ticaret ve Sanayi Odası önemli bir kuruluştur. Bu kuruluşun başındaki başkan ve yöneticilerde kurumun sorunlarına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Bu da bizi sevindirmektedir. Onun için görüşmelerimiz son derece yararlı geçmekte ve bizim sorunlarımızı anlatırken, kurumların sorunlarını da öğrenmiş oluyoruz” dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, ziyaretten son derece memnun olduklarını ve çalışmalarda doğruları basına anlatmaktan her zaman mutlu olduğunu ifade ederek; “Basın tarihe tanıklık etmektedir. Bu tarihe tanıklık ederken, elbette doğruları yazması gerekir. Ben ilkeli gazetecilikten yanayım. Kurum olarak bütün basın kuruluşlarına ve gazete sahiplerine, gazetecilere her zaman kapımız açık ve görüşmekten yararlanıyoruz. Bizim eleştirdiğimiz ise gazetecilerin, bireysel çıkışlarla, özel çıkarlarla hareket etmeleridir. Biz oda olarak bütün gazetelerin yayın yapmasına eşit şekilde katkı yapıyoruz. Bizim üzüldüğümüz ise bazı gazeteler bir kez çıkıyor, bir daha çıkmıyor, onlara elbette abone bedeli ödemiyoruz. Ama süreli çıkanların hepsine, aylık, haftalık, günlük olarak abone bedellerini, düzenli ödüyoruz. Bizim haberi yaptı, ona fazla, bizim haberi yapmadı ona eksik, ödeyelim şeklinde bir anlayışa sahip değiliz. Umarım Anadolu Basın Birliği Hatay’daki bu dağınık yürüyen gazetecileri bir araya toplar ve basında birlikteliği sağlar, biz bunu destekliyoruz ve olumlu buluyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here