Yastayız… İçimiz Acıyor…

0
73

Günaydın sevgili okuyucularım nasılsınız bu sabah? Dün gece erken uyuyanlar sahura kalktıkları zaman almışlardır kötü haberi. Ama biz sabaha dek uyanık olduğumuzdan anıda haberdar olduk ve ilk düşüncemiz “eh bizler iftar sofralarında, birbirimizi şikâyet ederken, kongre diye-diye dolaşırken ve başkanlık diye nutuklar atarken terör bildiğini en vahşi şekilde okumaya devam ediyor…”

Atatürk hava limanı dünyanın en kalabalık hava limanlarından biri, saat çok uygun ve vahşet hat safhada, önceden ihbar var denmiş ama… Vahşetin önüne geçen bir şey yok. Etraf bir anda, kömür karası sonra kan revan sonra cankurtaranların geceyi yaran sesi, her yer can pazarı!  36 ölü 140’ın üzerinde yaralı bu sayı basına yansıyan! Gerçek anlamda bir katliam, savaşta değiliz ama savaştan büyük terör var. Terörün insanlıkla yakından uzaktan ilgisi yok, hayvanlar bile zorunda kalmadan kimseyi öldürmez. Bu yüzden teröristler aslında, ne insan ne de hayvan sadece kandan beslenen yaratıklardır.

Herkes sus pus, herkes çok üzgün, çok kırgın, çok tedirgin. Ama bazıları, patlama anında programlarını bile kesmeden devam ederken birde fırça atmaktan geri kalmıyorlar. Nasıl bir zihniyetse?? “patlama haberlerini yapmak boyunuzu mu büyütüyor” diyerek. Valla yorum yok! Artık dumur durumlarını çoktan aştık.

Sabır dilemekten başka çaremiz yok hem kendimize hem de yaralı ve ölenlerin ailelerine. Bu patlamada yaşamını kaybeden sevgili canlar Nur içinde uyusunlar Allah rahmet eylesin. Ailelerinin başı sağ olsun. Valla artık kötü kalpliyim, herkesin başı sağ olsun diyemiyorum. Özelikle terörü ve teröristi destekleyen bütün zihniyetler Allahlarından bulsun diyorum.

Hepimiz sıradan insanlar olarak yastayız, kırgınız tedirginiz. Bir an önce bütün bunların son bulmasını istiyoruz. Ve bunun yolunu bulması gerekenler biz değiliz. Biz boşuna vekil seçmedik kimseyi, herkes elini taşın altına koyup çare üretmeye çalışsın. Bizler sizlerin yetersizliği yüzünden ölmek zorunda değiliz.

yase-teröre tepki1

İnsanın kanına dokunan, bu vahşilerin Ramazan ayını bile kullanabilmeleri bu onlarda vicdan denen şeyden eser olmadığını gösteriyor ve bunlar yaratık bile değiller. Kendi cehennemlerinde kavrulsunlar dilerim. Bir davaları olsaydı onu savunmak için bunca vahşeti kullanmazlardı. Bunların bu yüzden davaları falanda yok. İşleri güçleri adan öldürmek, etrafı tedirgin edip kan akıtmak, devasa zararlar vermek. Mantık, akıl, düşünceden, duygudan bir teki bile onlarda yok. Lanet olsun onlara lanet… İçimiz acıyor ya acıyor… Ve sevgili okuyucularım ne olursa olsun bizler her zaman birlik ve beraberlik içinde kalalım ayrımsız gayrımsız sağlık ve sevgiyle. Yase

Günün Şiiri

Açıldı Cennet Kapısı

Açıldı Cennet kapısı

Lal-ü güherdir yapısı

Kıldan incedir köprüsü

Geçebilirsen gel beri

Canımız melek canıdır

Tenimiz Selman tenidir

İçtiğimiz aslan sütüdür

İçebilirsen gel beri

Ben hocama kul olmuşum

Üstattan öğüt almışım

Ben kanadım bağlamışım

Çözebilirsen gel beri

Ben has bahçenin gülüyüm

Aynı cemin bülbülüyüm

Kırk kapının kilidiyim

Açabilirsen gel beri

Pir Sultan’ım Haydar heman

Dağlar bürüdü duman

İşte İncil işte Kur’an

Seçebilirsen gel beri

Pir Sultan Abdal

Günün Sözü

Mutlu olmak için uğraş vermelisiniz. Mutluluğa, iş, para ya da aşkla ulaşılmaz. Mutluluk sizinle kendiniz arasında bir meseledir.

Rufus Wainwright

Mutluluk düşündüğünüz, söylediğiniz ve yaptığınız şeyin uyum içinde olduğu zamandır.

Mahatma Gandi

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here