Payas OSB İftarında Protokol ve Şehit Aileleri Bir Aradaydı

0
237

payas osb iftar1Payas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından iftar programı düzenlendi. Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gerçekleşen iftar programına Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Emniyet Müdürü, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Payas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kendir, işadamları ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından yapılan dua ile devam etti.

payas osb iftar2

Hatay Valisi Ercan Topaca iftar sonrası yaptığı konuşmada ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin huzuru için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını ifade ederek; “Şehit yakınları ve gazilerimiz ile birlikte olmaktan ve iftarımızı onlarla birlikte açmaktan derin bir huzur duyuyoruz. Sizler en kıymetli varlıklarınızı bu topraklar için feda etmiş insanlarsınız. Sizler, bizlere ve gelecek nesillere şehitlerimizin bıraktığı emanetlersiniz. Biz devlet olarak sizleri sahip çıkılması, destek olunması gereken dertleri ile dertlenilmesi gereken insanlar olarak görüyoruz” dedi.

payas osb iftar3

Payas deyince akıllara kültürden önce sanayinin geldiğini ifade eden Vali Topaca; “Payas küçük bir ilçe olmasına rağmen bünyesindeki sanayi kuruluşları dolayısıyla ürettiği katma değerler bakımından ülkemizin önemli sanayi merkezlerinden birisidir. Buranın doğal güzelliklerinin korunarak sanayinin yaşatılması, sanayinin önünün açılması bu kentimizin gelecekte alacağı pozisyon anlamında da çok önemlidir.

payas osb iftar4

Elbette doğal ortamı, tarihi ve kültürel dokuyu koruyacağız. Ama sanayinin geliştiği bu bölgede sanayinin önündeki engelleri daha da kaldırarak sanayinin daha da gelişmesini sağlayacak tedbirleri almamız gerekiyor” dedi.

Hatay Valisi Ercan Topaca konuşmasının ardından Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde dolaşarak orada bulunan esnafla sohbet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here