Dudu; “Ordu Çalışanlarının Büyük Gelirine Göz Diktiler!”

0
206

mevlüt dudu (19)CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Avukat Mevlüt Dudu; “Ordu Çalışanlarının Büyük Gelirine Göz Diktiler!”

CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Avukat Mevlüt Dudu, bir basın toplantısı düzenledi. “Bugün, AKP iktidarının ordu mensuplarının üyesi olduğu Ordu Yardımlaşma Kurumu’nu yani (OYAK’ı) ele geçirme operasyonuna dikkat çekmek üzere bu basın toplantısını düzenlemiş bulunuyoruz” diyerek toplantının nedenini açıklayan Dudu, hükümeti ordu çalışanlarının büyük gelirine göz dikmekle suçladı.

Ülkede güçler ayrılığı ilkesinin yerine güçler birliği ilkesinin yaşama geçirilmek istendiğini kaydeden Milletvekili Dudu; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artık dur durak bilmiyor. Başkanlık yolunda tüm ülkeyi kendisine biat etmeye zorluyor.  Güçler ayrılığı ilkesini çöp sepetine atıp, güçler birliği ilkesini yaşama geçirme hedeflerinin yanı sıra stratejik ve varlıklı kurumlara da göz dikiyor. Erdoğan’ın yeni hedefi 311 bin üyesi ve 19 ülkedeki yatırımları ile Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birine dönüşen OYAK’ı tamamen ele geçirmek, kendisine bağlı yandaş bir kuruma dönüştürmektir. Erdoğan, bu çerçevede,  OYAK’a ilk operasyonunu yapmıştır. Erdoğan’ın talebi ve baskısı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın bu baskıya direnememesi sonucu üst yönetim bildiğiniz itibarıyla 6-12 Mayıs 2016 tarihinde istifaya yönlendirilmiştir.

İlk önce 6 Mayıs’ta OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Necati Özbahadır yönetim kurulu başkanlığında birinci yılını bile dolduramadan 56. Olağan Genel Kurulu’ndan bir gün önce istifasını sunmak zorunda bırakılmıştır. Arkasından OYAK başarı öyküsünün arkasındaki gerçek isim kurumun 16 yıldır Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, OYAK Genel Kurulu’ndan 5 gün sonra 12 Mayıs’ta istifa ettirilmiştir. Genel Müdür Yardımcıları Nihat Karadağ, Dinç Kızıldemir, Hülya Atahan ve Ergun Okur aynı şekilde OYAK’tan istifa etmişlerdir” diye konuştu.

Neden OYAK?

‘Neden OYAK’ın cevabını da veren Milletvekili Dudu; “Peki neden OYAK derseniz, cevabını şöyle vereyim! OYAK, bugün Türkiye’nin en önemli ve stratejik holdinglerinden birine dönüşmüştür. Özel hukuk hükümlerine tabi, mali ve idari bakımdan özerk bir tüzel kişiliği vardır. OYAK’ın şu anda net varlığı 27 milyar TL’yi geçmiş durumdadır. Bugüne kadar profesyonel yönetimi ile hızla büyümüş, Türkiye’nin en çok vergi veren kurumlarından biri olmuştur. 2015 sonu itibarıyla OYAK Grubu’nda 88 şirket bulunmaktadır.

Özetle OYAK Grubu, çok karlı bir holdingdir! Üyelerine enflasyonun iki katı kadar para kazandırmaktadır. Bütün bunları niye söylüyorum? OYAK bu kadar karlı ve büyük olunca ordu çalışanlarının elindeki bu büyük kaynak, AKP için ele geçirilmesi gereken hedef haline gelmiştir! OYAK’ta; Karargâh yöneticilerinin Genel Kurul üyesi olması nedeniyle AKP, bu yapıdan oldum olası rahatsız olmuştur! Özetle OYAK’ın, TSK ile ticari bir bağı olmasa da ordu çalışanlarının böyle bir holding bünyesi içinde gelecekte daha iyi bir emeklilik parası almak için çabalaması, AKP iktidarını oldukça rahatsız etmiştir” dedi.

Operasyon Nasıl Yapıldı?

OYAK’ın 2011 yılından beri yıpratılmaya çalışıldığını savunan Dudu; “2016 itibarıyla AKP, esas vuruşunu yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Necati Özbahadır ve Genel Müdür Coşkun Ulusoy’u istifa ettirdi. 6 Mayıs-12 Mayıs 2016 tarihi itibarıyla gerçekleşen istifalarla OYAK’a AKP Damgası vuruldu.

OYAK Kanunu’na göre, OYAK’ı yöneten Yönetim Kurulu, 7 üyeden oluşuyor. 2 üye, Milli Savunma Bakanı’nın gösterdiği TSK’de görevli 4 aday arasından Genel Kurul’da seçiliyor. 1 üye Genelkurmay Başkanı tarafından gösterilen 2 aday arasından Genel Kurulda seçiliyor. Diğer 4 üye, Milli Savunma, Maliye Bakanları ve Sayıştay, Umumi Murakabe Heyeti, Ticaret Odaları Ticaret Borsaları Birliği ve Türk Bankalar Birliği İdare Heyetleri Başkanlarından müteşekkil ve bu maksatla hususi olarak teşekkül edecek bir seçim komitesi tarafından seçiliyor. Yönetim Kurulu Başkanını da bu Komite seçiyor. Yönetim Kurulu daha sonra Genel Müdür’ü atıyor. İşte bu yapı ile OYAK’ta AKP dönemi inşa ediliyor. Amaç, adım adım OYAK’a AKP’li kadroları getirerek, burayı da bir nevi yandaş yapıya dönüştürmek!

Sonuçta ilk aşamada AKP, OYAK’ı kuşatmış durumdadır! Bu dev yapıyı ele geçirerek, mali gücü denetimine almak ve kendi yandaşlarının hizmetine sunmak istiyor. Dedikodular artıyor. Kimileri Türkiye’deki büyüyecek ekonomik sıkıntının OYAK’ın yatırım ve gayrimenkullerinin kullanılarak geçiştirilmeye çalışılacağını ve OYAK’ın adım adım tasfiye edileceğini belirtiyor. Ancak ortada olan bir gerçek var ki OYAK artık AKP denetiminde!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here