Ortodokslar Çiçek Bayramını Kutladı

0
186

çiçek bayramı5Geçtiğimiz Pazar günü Mesih İsa’nın Yeruşalim’e girişi anlamındaki Çiçek Bayramını kutlayan Ortodokslar bu hafta sonu da Paskalya Bayramını kutlayacak.

Batı kiliselerinden farklı olarak önümüzdeki hafta paskalyayı kutlayacak olan Ortodokslar geçtiğimiz hafta sonu ise Çiçek Bayramını kutladı. Çiçek Bayramı nedeniyle İskenderun, Antakya ve Samandağ Ortodoks kiliselerinde ayinler düzenlendi. Pazar günü İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirilen bayram ayinini Kilise Papazı Dimitri Yıldırım yönetti.

çiçek bayramı6

İsa Mesih’in Yeruşalim’e girişinin kutlandığı ayinde, başta kilise Pederi Yıldırım olmak üzere, çocuklar ellerinde aileleri tarafından hazırlanan çiçeklerle süslenmiş mumlarla ve aileleri ile birlikte kilise içinde yürüyüp ilahiler söylediler.

Savaşın sona ermesi ülkemiz ve tüm dünya ülkelerinin barış içerisinde yaşaması için duaların edildiği ayin sonrasında kilise bahçesinde kermes düzenlendi. Paskalya’ya özgü süs eşyalarının ve dini objelerin satışa sunulduğu kermesten alışveriş yapan cemaat üyeleri aynı zamanda birbirleriyle de bayramlaşarak sevinçlerini paylaştılar.

çiçek bayramı7

Ayin sonrası kiliseye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Birol Ertem de cemaatin bayramını kutladı.

Ortodoks cemaati bu hafta sonu da Paskalya Bayramını kutlayacak. İsa Mesih’in göğe yükselişi anlamını taşıyan Paskalya nedeniyle renkli yumurta hazırlayacak olan cemaat üyeleri, ayin sonrası bayram sevincini birbirlerini kutlayarak yaşayacak.

çiçek bayramı8

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here