Vekil Dudu; “Bilal Erdoğan’ın Korumaları Diplomatik Pasaport Aldı mı?”

0
218

mevlüt dudu (13)CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesine tahsis edilen koruma sayısındaki artış görüntüsü üzerine, meclise bir soru önergesi verdi.

Milletvekili Dudu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede; Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yurtdışına çıkışında korumalarının giriş-çıkışında sorun yaşanmaması için korumalarına diplomatik pasaport verilip verilmediğinin yanıtını istedi.

Önergede, “Kamuoyunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesine tahsis edilen koruma sayısının son dönemde güvenlik gerekçeleriyle daha da arttırıldığı konusunda çeşitli spekülasyonlar bulunmaktadır” diyen Vekil Dudu, Başbakan Davutoğlu’na şu soruları sordu;

“Bilal Erdoğan’a kaç koruma tahsis edilmiştir? Bilal Erdoğan’ın yurtdışında bulunduğu sıralarda güvenliği konusunda bir endişe mi yaşanmaktadır? Bilal Erdoğan’ın İtalya ve ABD ziyaretlerinde yanına koruma verilmiş midir? Verilmişse sayısı kaçtır? Bu korumaların yurtdışına girişinde sorun yaşanması nedeniyle kendilerine diplomat pasaportu verildikleri iddiaları doğru mudur?

Sümeyye Erdoğan’ın nişanlısı Selçuk Bayraktar’a koruma tahsis edilmiş midir? Edilmişse sayısı kaçtır? Sümeyye Erdoğan’a koruma tahsis edilmiş midir? Edilmişse sayısı kaçtır? Burak Erdoğan’a koruma verilmişse sayısı nedir? Esra Albayrak’a, eşi Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olmasının ardından daha çok koruma mı tahsis edilmiştir?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here