Karasayar; “Çanakkale Zaferi Milletimizin Yazdığı Bir Kahramanlık Destanıdır”

0
78

orhan karasayar2Ak Parti Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar; “Çanakkale Zaferi Milletimizin Yazdığı Bir Kahramanlık Destanıdır”

Ak Parti Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

101.yıl dönümünü iftiharla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin, milletimizin birlik ve beraberlik içinde, vatan millet sevgisiyle yazdığı bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Milletvekili Karasayar; “Aziz Milletimizin yüz binlerce şehit vererek elde ettiği zaferin sembolü olan 18 Mart tarihi, vatan topraklarını koruma ve savunma, bu uğurda çekinmeden canlarını ortaya koyan şehitlerimizi anma adına çok önemli bir gündür. Bu büyük zafer, tarihten silinmek istenen bir Milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi açısından da insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir.

Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek, Çanakkale’de, işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar; bizim bugün Millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Milletimiz, büyük bir fedakârlık timsali olan ve gönüllerde ölümsüzleşen Şehitlerini hiçbir zaman unutmayacak ve onların emaneti olan bu vatanı, milli ve manevi değerlerimizi Dünya durdukça koruyacak; bu Cumhuriyeti Dünya devletleri arasında hak ettiği yere taşımak için her geçen gün daha da artan azim, şuur ve inançla mücadeleye devam edecektir.

Zaferin 101. Yılında, Çanakkale’de yatan yüzbinlerce şehidimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve hayırla yâd ederken, onlara şükran borcumuzu ödemenin yolunun Vatanımıza, Bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçtiğini de hatırlatmayı bir görev addediyorum. Bizler, şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here