Hatay’ın Meleklerinden, Adana ASKİ’ye Farklı Tarife

0
149

bayan basketbol (22)Mütevazı kadrosuyla ligde fırtına gibi esen, Türkiye Kupasında çeyrek final oynayan ve sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, bilyoner.com Kadınlar Basketbol Liginin 21’nci haftasında geçtiğimiz Pazar günü Adana ekibi ASKİ ile Antakya Kapalı Spor Salonunda karşı karşıya geldi.

Mücadeleye iki takım da sert savunma yaparak başladı. Bahar ve Paris ile pota altında sayı üreten Hatay temsilcisi, dış atışlarla sayı bulmaya çalışan ASKİ’ye Hurst ve Vajda ile karşılık verdi. İlk çeyreği 22-10 önde tamamlayan Hatay’ın Melekleri, taraftarının da desteğini arkasına alarak ikinci çeyreğe hızlı bir giriş yaptı ve Paris ile Bahar’ın ürettiği skorlarla devrenin tamamlanmasına 5 dakika kala farkı 11 sayıya kadar çıkardı. Kalan dakikalarda farkı koruyan Hatay BŞB, devreyi 36-31 önde tamamladı.

bayan basketbol (23)

İkinci yarıya boyalı alanı etkili kullanarak başlayan Hatay’ın Melekleri, Gözde ve Paris ile bulduğu sayılarla farkı korudu. Çeyreğin sonuna doğru set hücumlarını iyi yönlendiren ve kaptığı toplarla hızlı hücum sayıları bulan Hatay’ın gururu mavi-beyazlılar üçüncü çeyreği 56-39 önde tamamladı. Maçın final periyoduna Vajda ve Snytsina’nın ikili oyunlarıyla pota altında bulduğu sayılarla başlayan temsilcimiz, maç içinde oyuncu rotasyonunu etkili kullanarak oyunun tamamında üstünlüğü elden bırakmadı ve mücadeleyi 71-59 kazandı.

Aldığı bu sonuçla ligdeki 16’ncı galibiyetini elde eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, bir sonraki maçında 16 Mart Çarşamba günü (bugün) ise Antakya Kapalı Spor Salonunda İstanbul Üniversitesini ağırlayacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here