“Savaşa Çok Meraklıysanız Çocuklarınızı Gönderin”

0
95

serkan topal19CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal AKP’yi Topa Tuttu

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın Bütçe Görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma sık-sık alkışlarla kesilirken AKP sıralarından sataşmalar ve tepki sesleri yükseldi. Topal Suriye’deki savaşın devam etmesinin sorumlularından birisi olarak gösterdiği AKP hükümeti için “Ölenlerin, ölü bedenleri kıyılara vuran çocukların, şehit asker ve polislerimizin vebali sizin üzerinizdedir” dedi. Topal konuşmasına devam ederken AKP sıralarından tepkiler geldi.

Topal konuşmasına “Savaşa çok meraklıysanız önce çocuklarınızı gönderin de görelim” diye devam ederken “Siz yandaşsınız ama biz de yandaşız. Bu ülkeyi gözü gibi sevenlerin, barışın, Mustafa Kemallerin yandaşıyız” dedi.

Topal daha sonra genel kurulda yaptığı konuşmaya gelen tepkiler hatırlatıldığında şunları söyledi: “Ben TBMM Genel Kurulu’nda IŞİD’in, savaşın, kıyılarda ölen bebeklerin hesabını sordum. AKP’li vekillerin bazıları yerlerinden sataşarak aslında bu durumdan ne kadar gocunduklarını da gösterdiler. Savaş yanlısı iktidar bugüne kadar BARIŞ diye haykırsaydı bugün Ortadoğu’da belki de bu kadar can gitmeyecekti. Ölenlerin, çocukların, askerlerimizin ve polislerimizin vebali bu savaşa silah gönderen hükümetin omuzlarındadır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here