Tahrip Edilen Şehit Mezarları Yenileniyor

0
214

şehitlik açıklama1Dörtyol İlçesi Yeşilköy Mahallesi’nde bulunan şehit mezarlarının mermerlerinin kırılarak bayrak direklerinin tahrip edilmesi olayı ile ilgili olarak Hatay Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

21 Şubat 2016 Pazar günü saat 12.00 sıralarında gelen bir ihbar üzerine belirtilen yere intikal eden güvenlik birimlerinin, bazı şehit mezarlarının tanıtıcı mermerlerinin kırıldığını, bayrak direkleri ile birlikte bayraklarının yerinden söküldüğünü ve bir adet bayrağın yakıldığını tespit ettikleri belirtildi.

Konu ile ilgili başlatılan çalışmalar neticesinde; daha önce psikolojik sorunlarından dolayı “Askerliğe Elverişli Değildir” raporu aldığı belirlenen E.D. adlı şahsın, mezarlıkta defnedilmiş olan Kuvayı Milliye liderlerinden birinin torunu ile aynı gün içinde tartıştığı, yaklaşık bir saat mezarlıkta kalan ve aşırı alkollü olan E. D. adlı şahsın, saat 01.30 sıralarında O. D. ve H. Ö. tarafından mezarlıktan alındığı verdikleri ifadelerden tespit edildiği kaydedildi. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen E. D. isimli şahsın, adli makamlarca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı ifade edildi.

Tahrip edilen mezar taşlarının, bayrak ve bayrak direklerinin yenilenmesi için çalışmaların başlatıldığı, bunun yanı sıra Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığınca şehit mezarlığı bölgesinde devriye planlaması yapıldığı da kaydedildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here