TÜSİAD’dan Başkan Savaş’a Anlamlı Ziyaret

0
138

savaş-tüsiad ziyaret1Endüstri ve hizmet kuruluşlarını temsil eden önde gelen gönüllü Türk sermayedarlarınca kurulmuş olan ve ülkemizin en büyük Sivil Toplum Kuruluşları (STK) arasında başı çeken Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ve beraberindeki heyet ile Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Bölgenin sorunlarını yerinde görmek, bölgeye yapılacak yatırımlar ve bir dizi temaslar gerçekleştirmek üzere Hatay’da bulunan TÜSİAD Heyeti, komşu ülke Suriye’de devam eden çatışma ortamının Hatay’a maddi ve manevi yansımaları hakkında Başkan Savaş’tan detaylı bilgiler aldı.

Suriye’deki gelişmelerin Hatay’a yansımalarının konuşulduğu ziyarette TÜSİAD Heyeti, Hatay’ın birlik ve beraberliğinden dolayı Türkiye’ye örnek olması gerektiğinin altını çizerek, 2 günlük Hatay Programı kapsamında gerçekleştirilecek ziyaretler hakkında bilgiler aktardı.

TÜSİAD’ın Ziyareti Hatay İçin Çok Büyük Bir Moral Kaynağı Oldu

Türkiye’nin lokomotif STK’larından olan TÜSİAD’ın Hatay’a gerçekleştirdiği bu önemli ziyaretin çok büyük moral kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Savaş; “Bu zor süreçte Hatay halkı kenetlenerek bir arada durdu. Emin olun ki başka bir şehir bu durumu yaşamış olsaydı sonuç çok farklı olurdu. Yanı başımızda devam eden savaştan dolayı ekonomimiz zarar gördü. Narenciye, demir çelik, lojistik, turizm gibi birçok sektörümüz sekteye uğradı. Biz üzerimizdeki bu olumsuz havayı dağıtmak için mücadele ediyoruz” diyerek Hatay’ın içinde bulunduğu durumu ifade etti.

savaş-tüsiad ziyaret2

Yatırımlarımız Bu Bölgeyi İyileştirmek Üzerine Olacaktır

Hatay’dan İstanbul’a hoşgörü götüreceklerini ifade eden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Symes; “Biz Hatay’a 2 amaç için geldik; Bunlardan birincisi size moral vermek, ikincisi de bu bölgedeki problemleri açıkça tartışarak uzman kişilerle bölgeyi konuşmak. Sizin gibi kalıcı çözümler üretmek istiyoruz. Sizin hissettiğiniz tüm duyguları biz de hissediyoruz. Çalışmalarımız ve yatırımlarımız bu bölgeyi iyileştirmek üzerine olacaktır” diyerek bölge ekonomisi ve sosyal durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Savaş’a misafirperverliğinden dolayı heyeti adına teşekkür eden TÜSİAD Yönetim Başkanı Symes, ziyaretin sonunda Hatay Büyükşehir Belediyesi Anı Defteri’ni imzaladı. Hatay’ın birbirine kenetlenmiş farklılıklarıyla oluşan mozaik toplum yapısına hayran kalan Symes’e Hatay’da nefes alan 3 semavi dinin bulunduğu tabloyu hediye eden Başkan Savaş, misafirleriyle ziyaretin sonunda bu özel günü ölümsüz kılmak için Tarihi Belediye Binası önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here