İskenderunlu İş Adamları, Hassa’da Buluştu

0
600

işadamları hassa'da1İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) öncülüğünde Hassa’da bir araya gelen İskenderunlu işadamları Hassa Tüneli ve OSB’yi değerlendirdi.

Hassa Tüneli ve Hassa OSB’nin, ülke ekonomisindeki önemi ve bölge iş adamlarını bilgilendirme toplantısı kapsamında, Hassa Kaymakamlığı, Hassa belediyesi ve İskenderun Turizm derneği işbirliği ile Hassa Belediye Konferans Salonunda Tünel ve OSB hakkında bilgilendirme sunumu yapılarak, görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya; Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, İskenderun Turizm Dernek Başkanı Sabahattin Uygun, İş adamları Nuri Üysen, Bedrettin Öz, Hassa’nın Hayırsever İş Adamı Sabit Eren, Can Teymur, Adnan Ağır, İsmail Deliveli ve İskenderun’un tanınmış birçok işadamının yanında oda başkanları, Doğaka temsilcileri, MKÜ ve İskenderun Teknik Üniversite yetkilileri katıldılar.

işadamları hassa'da2

İlk olarak Amanos Fruits Tesislerindeki serada muz hasadı gerçekleştirildi. Akabinde Hassa Tünelinin açılacağı güzergâh ve Hassa Organize Sanayinin yapılacağı volkanik arazi, Ardıçlı Ziyaret Tepe’den kuş bakışı gözlendi. Yemek ikramının ardından Hassa Belediyesi Konferans Salonunda, Hassa Tüneli ve OSB’nin ülke ekonomisindeki önemini içeren sunum yapılarak, iş adamları, turizmciler ve akademisyenler tarafından konu bütün yönleriyle tartışıldı.

Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, muz serasında yaptığı konuşmada; Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı sorumluluk alanı içerisinde bulunan Hassa Tüneli ve Hassa OSB’nin gerçekleşmesi için çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini belirterek, 18 Şubat’ta Bilim ve Sanayi Bakanlığı ve 33 kurum yetkililerinin katılacağı OSB yer tespit çalışmalarının yapılacağını ifade etti. Vali Yardımcımız Bozdemir, Hassa Tüneli projesinin Nisan 2016’da sonuçlanmasını beklediklerini de, sözlerine ekledi.

işadamları hassa'da3

Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Konferans Salonundaki sunum öncesi yaptığı açılış konuşmalarında; Hassa Belediye Encümen kararıyla Hassa OSB’ye %10 ortaklık kararı aldıklarını, ortaklık kararını Valilik vasıtasıyla Bilim Sanayi Bakanlığının onayına sunduklarını belirterek; “Hassa Tünel ve OSB’nin gerçekleşmesi neticesinde dışarıya göç veren Hassa, göç alan bir konuma gelecektir. Hassa halkı, tekrar memleketine dönerek, akşam olunca sıcak yuvasında, sıcak çorbasını içecektir” dedi.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ise yaptığı konuşmasında; “Bugün bizim için anlamlı bir gün. Uzun zamandır çalışmaları devam eden Hassa Tüneli ve Hassa OSB’yi bölge iş adamlarımızla görüşüyoruz. Bu proje adı üstünde Çılgın bir proje… Hassa’nın geleceğini değiştirecek tarihi kavşak nokta, olacak bir proje. Bu proje İlçemizin ve bölgenin kalkınma lokomotifi olacak, bir proje. Bu kalkınma sadece iktisadi yönden değil, sosyal, kültürel ve ekolojik yönden de bölgeye ışık tutacak, bölgenin canlanmasını sağlayacak bir proje. Bu tür büyük projeler, uzun vadeli vizyonu geniş, ufku açık olmalıdır. İlçemizde meydana getireceği değişiklikleri şimdiden kurgulayarak hazırlıklı olmamız gerekir. Burada herkesin katkısı olmalıdır. Hataylı olarak bu çalışmaları sürekli gündemde tutmalıyız. Biz bu projelere sahip çıkmazsak elbette birileri sahip çıkacaktır. Bizler de hep beraber, idaresiyle, yerel yönetimleriyle, iş adamlarımızla bu projeye katkı sağlamalıyız” dedi.

Hassa Proje Ofisinin hazırladığı sunum sonrası, Tünel ve OSB’nin ticari ve sanayi boyutunu, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, proje destek boyutunu ise Doğaka Yetkilisi Cenk Özbaykal dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here