Kahire Güvercin Festivali, Mısır’ın Başkenti Kahire’de Gerçekleştirildi

0
597

kahire güvercini1Dizi Oyuncusu Şakire Arslan; “İnsanların Kuş Sevgisi Umarım Barışa Vesile Olur”

Kahire Güvercin Festivali (Porto Pigenos) Mısır’ın başkenti Kahire’de fenomenbet 12 ülkenin katılımıyla, 1 Ocak 2016 Cuma günü gerçekleştirildi. Geniş katılımlı festivale Mısır, S.Arabistan, Kuveyt, Umman, Bahreyn, Ürdün, Filistin, Suriye, Lübnan, Sudan, Irak ve Fas da bulunan Güvercin kulüpleri katıldılar. Orta doğunun en güzel ve pahalı kuşları birincilik ve diğer dereceler için yarıştılar.

Festivalin Genel danışmanlığını Salah Elsisi yaparken, jüri de, uluslararası üyelerden oluştu.   Festivalin sunucusu ve baş konuğu ise Hatay-İskenderun’dan hemşerimiz olan halen Arabistan’da dizi oyunculuğu yapan Şakire Arslan oldu. Akıcı Arapçasıyla festival süresinde oldukça başarılı bir sunum gerçekleştiren dizi oyuncusu Şakire Arslan, tüm konuklardan beğeni aldı ve festival sonunda bir şükran ve başarı plaketi ile ödüllendirildi.

Festivalde 1000’e Yakın Güvercin Uçuruldu

S.Arabistan’da dizi oyunculuğunun yanı sıra tercümanlık da yapan Şakire Arslan, Kahire’deki güvercin festivali sonrası değerlendirmelerde bulunarak; “Öncelikle Mısır’ın ev sahipliğindeki etkinlikte ben dâhil tüm misafirler oldukça güzel ağırlandık. Saygı ve sevgide kusur etmediler. Festival başlangıcında bine yakın kuş topluca uçuruldu. Birincilik ve diğer dereceler içinde aynı sayıdaki güvercinler yarıştı. Festival Genel Danışmanı Salah Elsisi her yeni yılın ilk Cuma günü benzer festivalleri gerçekleştirme sözü verdi.

kahire güvercini2

Yarışmanın birincisi Budabest adlı güvercin oldu. Güzel güvercin dalında Libya asıllı bir kuş severin güvercinine güzellik ödülü verildi. Yarışmada derece elde eden diğer güvercinlerin de adları da şu şekilde belirlendi, Calarhaad, Arabesh, Bokhara, Kıngselvr, Polondnayet!

Böylesi bir etkinlik için önce davet almam sonra da festivalde görev almam bir Türk olarak beni mutlu etti. Ayrıca, Mısır televizyonu 2. Kanalı festivalle ilgili olarak benimle bir röportaj gerçekleştirdi. S. Arabistan’daki dizi oyunculuğum haricinde, Türkiye’de, HRT Akdeniz TV’de (Hatay) bazı müzik programlarında sunuculuk yapmıştım. Mısır’daki bu kapsamlı etkinlikte de sunuculuk yapmak benim için bir onur oldu. Mısır’daki tüm yetkililere her şey için kendi adıma teşekkür ediyorum. Gerçekten A’dan Z’ye festivalin geneli harikaydı. İnsanların kuş sevgisi, umarım hem bir birlerini sevmelerine hem de barışa vesile olur. Zaten barışın simgesi de bilindiği üzere Beyaz Güvercin’dir. Orta Doğu ve dünya barışı da tüm insanlık gibi benim de temennimdir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here