30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

0
327

zafer bayramı3Kurmay Yüzbaşı Selçuk Er: “Kendi Milletine Silah Doğrultanlar, Asla Türk Askeri Olamaz”

Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin müjdecisi olan 30 Ağustos Zafer’inin 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı. İskenderun Anıt alanında gerçekleşen ilk tören saat 09.00’da çelenk sunumu ile başladı. İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay  ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından çelenkler sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız hep birlikte okundu.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı 39. Piyade Tugay Komutanlığı mensuplarından Kurmay Yüzbaşı Selçuk Er yaptı. Yüzbaşı Er; “Türk tarihinin; onu yok etmeğe çalışan zihniyetlere karşı verdiği mücadelelerinin, en büyüğü olan 30 Ağustos Zaferi’nin 94. Yıl dönümünü bir kez daha gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içindeyiz.

zafer bayramı4

94 yıl önce bugün, vatansever ve kahraman Türk ulusu, tüm güçlükler ve imkânsızlıklara rağmen, ebedi başkomutanımız M. Kemal Atatürk’ün önderliğinde, vatanımızı istilaya kalkışa güçlü ordulara ve arkasındaki zihniyeti büyük bozguna uğratmıştır” dedi ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen Kurtuluş savaşları sürecindeki kahramanlıklara vurgu yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetler içerisinde 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe kalkışmasını yapan asker kıyafetli teröristlere de gönderme yapan Kurmay Yüzbaşı Selçuk Er; “Yüce Türk Milleti: Sizlere ifade etmek isterim ki tarih boyunca düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaret ile ulusunu ve ülkesini, kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, bugünde ettiği yemine sadık kalarak, aynı uğurda aynı inanç ve azimle, Türk milletinin her ferdi için teker teker canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

zafer bayramı5

Zaferleri insanlık tarihiyle başlayan ve her gittiği yere zaferle birlikte uygarlık ışıkları götüren kahraman Türk ordusunun, Bayrak, Sancak, Vatan, Millet ve Silah arkadaşlığı gibi kutsal değerlerine ihanet ederek bir meczubun peşinden gidip kendi milletine silah doğrultanlar, asla Türk askeri olamaz. Onlar ancak gaflet ve dalalet ve ihanet içinde bulunan zavallılar olabilir. Yaşananlar geleceğe ışık tutmaya devam edecek, geleceğe yürüyüşümüz ulu önderimiz ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir” şeklinde konuştu.

Kutlamalar daha sonra İskenderun Kaymakamlığında devam etti. Törene katılım gösteren resmi ve sivil erkan ile siyasi parti temsilcileri protokol üyeleriyle bayramlaştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here