1’ci İskenderun Kitap Fuarı Açıldı

0
276

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ev sahipliğinde üniversite içerisinde kurulan 1. İskenderun Kitap Fuarı törenle açıldı.

İskenderun’da ilk kez düzenlenen İskenderun Kitap Fuarı’nın açılışı İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Merkez Kampusu’nda gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta sonu açılan ve 19 Kasım’a kadar açık kalacak olan fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur, iş adamları, yazarlar ve davetliler katıldı.

İskenderun’da bir ilki gerçekleştirmenin heyecanı içerisinde olduklarını söyleyen İSTE Rektörü Türkay Dereli, bunun, ülkenin kültür ve sanatına etki edecek bir etkinlik olduğunu ifade ederek, fuarın hayırlı olmasını diledi ve bu fuarın açılışına katkı ve destek veren herkese teşekkür etti.

Fuarda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman da, kitap okumanın önemine dikkat çekerek; “Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız buğday ekiniz, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç ekiniz. 50 yıl sonrasını düşünüyorsanız orman yetiştiriniz. Ama yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştiriniz. Onun için kitaplar çok önemli! Bizim medeniyetimizin ve dinimizin emri de ilk sözü de ‘Oku’ sözüdür. Bugün çok önemli bir faaliyetin açılışını yapıyoruz. Üniversite içerisinde bulunan çocuk kütüphanesi de Türkiye’de ilk. Yakın zamanda buranın açılışını da yapacağız.

Sanayinin kalbi olan İskenderun, işadamlarıyla, bürokratlarıyla kamu ve özel sektör yatırımlarıyla her şeyin en iyisini hak eden bir şehirdir, ancak her şeyden çok kitabı hak eder, kitap fuarını hak eder. İnsan yetiştirmek için kolları sıvayan, kitap fuarları yapan, Türkiye’nin ilk ve tek Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi’ni oluşturan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kitap fuarının açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri birlikte tüm stantları ziyaret ederek, öğrencilere kitap okumalarını tavsiye etti. Protokol üyeleri daha sonra İSTE Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi’ni de ziyaret etti.

19 Kasım tarihine kadar 10 gün boyunca saat 10.00-20.00 arasında İSTE Merkez Kampusu’nda açık kalacak olan fuara 150 yayınevi katılırken, fuar boyunca 80 yazar da imza günü düzenleyerek okurlarıyla buluşacak. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here