19 Ekim Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

0
252

muhtarlar-gunu1Keleş; “Muhtarlık Yerel Demokrasinin En Eski Örneğidir”

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile dün bir dizi etkinlik düzenlendi. Muhtarlar Günü kutlamaları, Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulmasıyla başladı.

İlçemizde görev yapan Mahalle muhtarları, dün sabah İskenderun Anıt Alanında bir araya gelerek, Atatürk Anıtına çelenk sundu. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in de katılım gösterdiği törende bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

muhtarlar-gunu2

Muhtarlarımız adına günün anlam ve önemi hakkında Esentepe Mahallesi Muhtarı Doğan Keleş bir konuşma yaptı. Muhtar Doğan Keleş; “Türk vatanı ve milletinin ebedi varlığı ve Yüce Türk devletinin bölünmez bütünlüğü, Türkiye cumhuriyeti toplumunun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışının refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak için şehit olan aziz şehitlerimize, 15 Temmuz’da demokrasi şehidi olan İstanbul Acıbadem mahalle muhtarımız Mete Sertbaş’a Allah’tan rahmet diler, ailesine sabır dilerim” dedi.

muhtarlar-gunu3

Muhtarlık müessesesinin, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, diğer yanıyla da Devletimizi, en küçük birim olarak her yerde temsil eden bir kurum olduğunu söyleyen Muhtar Doğan Keleş; “Başbakanımızın 19.10.2015 tarihli yönergesi ile her yıl 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanacak. Muhtarlar Günü ilan edilmesinde Cumhurbaşkanımıza, başkanlarımıza, hükumetimize emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum.

muhtarlar-gunu4

Muhtarlar çağdaş kamuoyu yönetiminin en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın olmasında önemli görevleri yerine getirmektedir. Muhtarlık müessesesi kültürümüzün en eski yapı taşlarından biridir, yerel demokrasinin en eski örneğidir. Devletimizin her noktasındaki kurumsal temsilciliğidir. Halkımız ve devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Muhtarlarımız zor şartlar ve sıkıntılı imkanlarla yürüttüğü fedakarca hizmetlerin karşılığı azda olsa son dönemlerde yapılan, iyileştirmelerin devletin muhtarlara verdiği önemin göstergesidir. Bu vesile ile düzenlenen bu programda Muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

muhtarlar-gunu5

“Muhtarlarımız, Devletimizin Her Noktadaki Kurumsal Temsilciliğidir”

Anıt Alanındaki törenin ardından muhtarlar protokol ziyaretleri gerçekleştirdi. İlk olarak kaymakamlık ziyaretinde bulunan muhtarlar, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit tarafından ağırlandı. Ziyaret dolayısıyla memnun olduğunu ifade eden Kaymakam Özyiğit günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmasında; “Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Ziyaret hoşsohbet ortamında devam etti.

muhtarlar-gunu6

 Muhtarlardan Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e Ziyaret

Mahalle Muhtarları, 19 Ekim’in Muhtarlar Günü nedeni ile daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi görmektedir. Bu sebeple muhtarlık vazifesini icra eden kıymetli kardeşlerimizin gününü kutluyorum. Vatandaşın derdiyle dertlenen, halkın tercihiyle, seçimiyle iş başına gelmiş tüm muhtarlarımızın kendilerine ve ailelerine sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyorum. Bizler sizlerle her zaman iletişim halinde olduk olmaya devam edeceğiz. İskenderun’u hep birlikte geleceğe hazırlayacağız” dedi.

muhtarlar-gunu7

Muhtarlar adına bir konuşma yapan Esentepe Mahallesi Muhtarı Doğan Keleş ise, Muhtarlık müessesesi ülkemizdeki yerel demokrasinin en köklü kurumlarından biri olduğunu belirterek; “Bu anlamlı günde çelenk sunma törenine gelerek bizleri yalnız bırakmadınız. Sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ziyaret sohbet ortamında devam ederken karşılıklı fikir alışverişinde de bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here