Milli Takıma Girmeyi Başaran Sporcuya DTO’dan Ödül

0
97

İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü sporcusu Elisa Kenar, Türkiye Bayan Sutopu Milli Takımının 13 kişilik kadrosuna girmeyi başardı. Kenar, bu başarısından ötürü, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetimi tarafından altınla ödüllendirildi.

Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi yönetimini,  İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Baş Antrenörü Murat Kaptanoğlu ile birlikte ziyaret ederek verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Elisa Kenar, geçtiğimiz ay Rusya’nın Chelyabinsk kentinde yapılan Avrupa Genç Bayanlar Sutopu Şampiyonası’na katılan milli takım kadrosunda yer aldığını belirterek; “12 yıldır yüzme sporu ile uğraşıyorum. Yüzme dalında İskenderun Yüzme ihtisas Kulübü adına birinciliklerim var. 5 yıldır da sutopu oynuyorum. Milli takıma girmek için çok çalıştım ve sonunda amacıma ulaştım. Kulübüm ve İskenderun adına bir ilki gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Arkadaşlarımın da bu yönde önünü açmış olduğuma inanıyorum. Milli takıma girmemde başta antrenörlerim olmak kaydıyla emeği geçen herkese, ayrıca kulübümüzün sponsorluğunu da yapan Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu’na sağladıkları destekten dolayı da ayrıca teşekkür ederim. Milli takımda da şehrimizi ve bölgemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım” dedi.

Yüzme İhtisas Kulübü Baş Antrenörü Murat Kaptanoğlu da; “İskenderun’dan sutopu branşında ilk defa milli takıma sporcu göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Elisa Kenar bu anamda bir ilki gerçekleştirerek gururumuz olmuştur. Takımımızdaki diğer sporcular da inanıyorum ki bunun devamını getirerek Elisa’nın gösterdiği bu başarıyı göstereceklerdir. Elisa, U–19 Milli Takımına değişik tarihlerde değişik bölgelerde yapılan elemelerde 200 sporcu arasından ilk 13’e girerek büyük başarı sağladı. Öyle ki; 13 kişilik bu isimlerin arasında Sutopunda önemli takımlardan Galatasaray, Işıkkent gibi isimler vardı. Elisa, bu bölgeden milli takıma giren tek sporcudur” diye konuştu.

Kulüp olarak yaşadıkları sorunları da anlatan Kaptanoğlu; “Bizim en büyük eksiğimiz kulüp olarak kendimize ait bir havuzumuzun olmamasıdır. Mevcut havuzda sürekli sorunlar yaşıyoruz. Düzenli antrenman yapamıyoruz. Kalıcı ve sürdürülebilir başarıları ancak düzenli antrenmanlarla sağlayabiliriz. Havuzumuz yaklaşık üç aydır kapalı. Ancak bizler ara vermeden kara antrenmanlarıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. En büyük hayalimiz kendimize ait bir havuzumuzun olması. Şayet bu gerçekleşirse İskenderun’unun adını Türkiye’de yüzme ve sutopu dallarında duyurabiliriz. Milli takımlarımıza daha çok sporcu gönderebiliriz” dedi.

Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak da gösterilen başarıdan dolayı teşekkür etti ve desteklerinin süreceğini dile getirdi. Kavsak; “Bizler desteğimizi sürdüreceğiz. Bölgemize bu gururu yaşatan sporcumuza, antrenörlerine teşekkür ediyoruz. Özellikle yüzme ve su sporu dalları için büyük ihtiyaç olan havuz sorununun çözümüne yönelikte gerekli girişimlerimizi yapacağız. Eğer buralardan ulusal ve uluslar arası nitelikte ne kadar fazla sporcu çıkartabilirsek, bizlerde o kadar mutlu olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bayan sporcuya altın takan Kavsak, diğer sporculara da eşofman hediye edileceğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here