Duran Adam Eylemleri Ülkenin Dört Bir Yanında

0
102

duran adam1Geçtiğimiz günlerde bir kişinin yaklaşık 8 saat kımıldamadan Taksim’de AKM önündeki Atatürk portresine bakarak durmasından sonra, Taksim’de ve tüm Türkiye genelinde duran adamlar çoğaldı.

Son 3 gündür ülke geneline de yayılan ‘Duran Adam’ eyleminin Antakya’daki ayağı ise 3 saat sürdü. Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla başlayan protesto gösterileri kapsamında son 2 gündür ülke geneline yayılan ‘Duran Adam’ eylemine Antakya’da katıldı. Kent merkezinde yer alan Cumhuriyet Alanı’nda saat 20.00 sıralarında bir araya gelen 4 kişi, Atatürk Anıtı önünde yaklaşık 3 saat durdu.

Mecliste BDP grubu da önceki gün ‘durdu’. TBMM’de konuşan Pervin Buldan’ın ardından, parti grubu üyeleri 5 dakika ayakta kımıldamadan durarak, protestoculara müdahaleyi protesto etti.

duran adam2

Duran adam eylemi Taksim’de de renkli görüntülere sahne oldu. Cem Akan isimli yoga öğretmeni Taksim Meydanı’nda amuda kalkarak eyleme destek verdi. Yaklaşık 15 dakika baş aşağı duran Cem Akan, bu hareketiyle çevredekilerden alkış aldı. Akan daha sonra olay yerinden ayrıldı. İstanbul’da yaşayan yabancılar ve turistler de eyleme destek oldu.

İskenderun’daki ‘duran adam’ eylemlerinin adresi ise günlerdir protestolara sahne olan Atatürk Anıt Alanıydı. Bazı protestocular Atatürk Anıtına gelerek Türkiye’nin en büyük ikinci anıtının önünde eylemlerini gerçekleştirdi. Gün boyunca birçok vatandaşın alana gelerek durdukları ayrıca bazı sokak aralarında ve Ak Parti İlçe Teşkilatının önünde durdukları gözlendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here