Termik Baca Külleri Sahipsiz Şehirde Dökülmeye Devam Ediyor

0
215

Çok değerli İskenderunlular, 23 Ağustos’ta, İskenderun için tehlikeli Termik Baca Külleri ile ilgili yazımdan buyana, iki hafta geçti ancak durumda değişme yok. Aynı şekilde her gün Dev Damper ve Dorseli araçlar, devamlı, baca Küllerini Denizciler’e 9 km. mesafede, Akarca Köyü Meskûn Mahal’e 300 metre yakınlıkta yapılan baraja, sabahtan akşama kadar dökmeye devam etmektedir.

Ancak yapılan ve görülen tek şey, bacadan temizlenen artıkları taşıyan araçların damperleri üzerine, “Dolgu ve İnşaat Malzemeleri Hafriyatları” gibi bir yazı yazılmıştır. Birde, konu ile ilgili küller açıkta kalmayacak, üzerine beton dökülecek gibi, çare olmayan ve halkı için aldatmaca sözler ortalıkta konuşturulmaktadır.

Daha öncede aynı şekilde halkın galeyanın bastırmak için; “buraya asla kül dökülmeyecek, sadece Çevre Bakanlığı istediği için, göstermelik bir depo, baraj yapıyoruz” diye aldatmacaya gidilmişti. Devamlı, milletin aklıyla alay etmede ayrı bir mizah konusu olur.

Arkadaş bu göstermelik depoyu neden santralden 15-20 km. mesafede, üstelik güzelim Amanosların ormanlarının içine, doğal vadiye, 700-800 rakımlı yamaca yapıyorsun. Bu İşletme ve Ekonomi Kurallarına tamamen aykırıdır. Hiç de rantabl değildir. Bu kadar masraf yapmadan aşağıda boş bir sahaya depolayabilirsin. Neden bu kadar ekonomik riske giriyorsun?

Vaziyeti görmek isteyenler İskenderun’un Akarca Mahallesine gelsinler. İsdemir Taşocaklarına çok yakın, Yazıcılar eski Kireçtaşı ocağı ki; bununla ilgili Milletin sebze ve meyve ağaçları ve adi kömür kullandıkları için yayılan koku ve atmosfer kirlenmesi ile ilgili birçok şikayetler olmuş, Orman ve Çevre İl Müdürlüğünde bulunmaktadır. İlgilenenler yerinde rahatlıkla görülebilir, hepsi bir saat gibi bir zaman harcaması olur.

Aslında risk oluşturan bu ocak da kapatılmalıdır. Aziz İskenderunlular, ben daha öncede yazmıştım Bankacı olduğum için Sanayi ve Ticarete vermiş olduğum emek ve gayretlerim, görev yaptığım yerlerde hala konuşulmakta ve anılmaktadır. Zamanın Başbakanı Tansu Çiller, Rahmetli Bakan Mustafa Taşer ve Zamanın Valileri, Muammer Güler, Sn Lütfullah Bilgin tarafında teşekkür ve takdirle karşılanmıştır. Aynı jenerasyondaki sevgili İskenderunlular da bilirler. Vakıfbank Genel Müdürleri tarafından devamlı ödüllendirildim.

Sanayici dostu ve Türkiye sevdalısıyım, amacım sadece Allah (cc)’ın yarattığı en değerli varlık olan insanın sağlığını düşünmektir. Yüce Peygamberimizin mealen söylediği ‘Bir insanı öldürmek, tüm insanları öldürmek, bir insanı yaşatmak tüm insanları yaşatmak’ hadisindeki gibi sizleri, insanları ve geleceğimizi düşünmek, tek kaygı ve gamımdır.

İskenderun’da 8 yıl banka müdürlüğü yaptım, burada doğdum, burada yaşıyorum, burada da öleceğim. İskenderun’umuzun yaşadığı tabii ve oluşan afetleri de bu köşede sizlere arz edeceğimi belirterek, ilgi ve bilginize sunacağım. Hoşça kalın, Allah(cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

nurettincan1071@hotmail.com

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here