Suriye Kendine Çok Güveniyor! Nereye Kadar?

0
115

Suriye son günlerde başından büyük işlerle uğraşıyor. Halkının yüzde yetmişi komşu ülkelere sığınırken, Suriye devlet başkanı Beşer Esad hala kendi ülkesinde azınlık olan vatandaşlarının üzerine ateş yağdırıyor. Yaşlı, kadın, çoluk çocuk demeden binlerce vatandaşını gözünü kırpmadan öldürmekten çekinmiyor.

İç karışıklık öncesi Suriye, Türk vatandaşlarına ülkesinde geçit vermiyordu. Sınırdan geçerken değişik sorgu ve suallerle vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyordu. Hâlbuki Suriye’nin tamamı Osmanlı İmparatorluğu döneminde, yüzlerce yıl kendi toprağımız olan bu ülkede kendi vatandaşlarımız özgürce yaşıyor ve benim kanımı taşıyan binlerce Suriyeli hala Suriye topraklarında yaşamlarını sürdürüyor. Kendi halkını birbirine düşman eden zihniyet yüzünden, bugün içinden çıkılamayacak zorluklar içerisinde bulunan Suriyeliler, yabancı ülkelerde ve yurdumda zor koşullar içerisinde mücadele etmek zorunda kalıyor.

Bulundukları ülkelerde paşa gibi yaşayan Suriyelilerde asla vatan kaygısı yok. Zamanında nasıl yaşıyorlarsa şimdi özgür olmadıkları ülkelerde aynı yaşantı içindeler. Ellerinde nargile keyif üstüne keyifteler. Birde küçük yaşta hemen evlendirilip, kısa sürede en az beş çocuğu yabancı ülkelerde doğuran aileler, birde bulundukları ülkenin vatandaşı olup çıkıyorlar.

Dünya ekonomik sıkıntıda! Aynı sıkıntıları biz ülkemizde yaşarken onlar güllük gülistanlık şekilde hiçbir şey yokmuş gibi hayatlarını sürdürüyorlar. Hastanelerdeki doğum üniteleri onların emrine amade… Hastane acilleri onlarla dolup taşıyor. Poliklinikler onların sayesinde dolup taşıyor. Ben sırada beklerken onlar sıra dışı tedavide. Mahallelerimiz onların açtıkları bakkal, market, kasap, tatlıcı ve çerezci zincirinde… Nerede yaşıyoruz, Suriye’de mi yoksa Türkiye’de mi şaşırmış kalmışız?..

İlgili resimBeşar, kendi ülkesini bombaladıkça halkı koşar adım Türkiye’ye kaçıyor. Ne yapacağız bunca vatanından kaçan insanı? Suriye’de insan kalmadı. İnsansız bu ülkeye kimler sahip çıkacak? Rusya başköşede, arkasında Amerika ve güdümünde PYD hazır kıta bekliyor. İngiltere, Fransa hemen yanı başlarında! Hatay’ımızın sınır komşusu İdlip, kazan gibi kaynıyor. İdlip içerisinde bulunan şehir ve köylerde yaşayan halkın çoğunluğu Hataylılarla akraba.

Türkiye kendi hudutlarını korumak için bir şey yapmaya kalksa hemen Rusya ve Amerika dur diyor. Rusya ve Amerika kendi öz vatandaşını gözünü kırpmadan öldüren Esad için hiçbir iyileştirme yardımında bulunmuyor. Belli ki Rusya ve Amerika Suriye’nin içinin tam boşalmasını bekliyor. Boşaldıktan sonra Rusya ve Amerika’ya kapılarını ardına kadar açacak. Tıpkı Irak gibi, tıpkı Suudi gibi, tıpkı Afganistan gibi… Tıpkı Libya gibi, tıpkı Mısır gibi… Türkiye’ye de sen şurada dur dinlen, sana da ileride bir görev vereceğiz der gibiler.

Son günlerde sözde bu ileri devletler, işin cılkını tam çıkartmaya başladılar. Doğu Anadolu’muzda sırayla şehit haberleri geldikçe bunlarında sanki ağızlarının suyu akıyor. Türkiye’yi boş ülke gibi görüp kafalarına göre takılıp duruyorlar. Türkiye ufaktan burnunu çıkartsa, hemen Rusya Amerika ve İran’dan kesin uyarı gibi beyaz cam üzerinden gelen demeçlerin ardı arkası kesilmiyor. Telefon trafiklerinin biri geliyor biri gidiyor. Dış İşlerimiz bunların trafiğiyle yorulup duruyor. Cumhurbaşkanımız keza aynı trafiğin içerisinde.

Bunlar yeni bir dünya haritasının son detaylarını çiziyorlar sanki. Türkiye bunların yaptıklarını biliyor bilmesine de ya sabır der gibi beklemede. Doğu Anadolu dağlarımızda yıllarca tünel kazıp beni can evimden vurmaya çalışanları hiç görmemişiz. Son pençe harekatında kazılan tünellerin ve mağaraların boyutlarını gördüğümüzde şaşırırken düşünüyoruz. Doğu vilayetlerimizde geçmişte görev yapan devletimiz ne yapmış? İstihbaratımız hiç bunların vatan hainliklerini görmemiş mi? Demek ki görmemişler ki şimdi bunların yaptığı tuzaklarla uğraşıyoruz.

Kahpece şehit edilen canlarımız bizlerden kopup gidiyor! Bundan böyle devletimizden, çok kesin şekilde bizi can evimizden vuranların uzantıları nereye varırsa varsın onları bulup ortaya çıkartması en acil beklentimizdir. Allah bizleri içine sindiremeyenlerin cezalarını er geç verecektir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here