Stadyum ve Fanatikler (3)

0
30

Değerli okurlarım, futbol adına getirilen, konulan kurallar, futbolun “nasıl oynanacağını” öğretmez. Futbol için geçerli olan kurallar, cezalı cezasız, seyircili ve seyircisiz her zaman ve daima geçerlidir. Kurallarda, bir anda akla gelmeyen maddeler, şıklar bulunmaktadır. Resmi ve önemli müsabakalarda (UEFA) tarafından uyulması şart koşulmuştur. Böyle bir makalem daha önceleri ayrıntılı olarak size sunmuş olduğumdan, bu defa fazla derinlemesine inmeyeceğim.

Tribünlerde çıkan olaylar, biraz da kurallara gereği kadar uyulmamasından kaynaklanıyor. Bir stadyumun kapasitesi ne ise, daha fazla seyirci alınmamalı. Merdiven boşluklarına seyircilerin oturmasına izin verilmemeli. Konumuza biraz ara verip, hepimizin tanıdığı, saygı duyduğu maalesef kaybettiğimiz bir isimden söz etmek istiyorum.

Metin Serezli, Tiyatro Efsanesiydi, Örnek Sanatçıydı, Örnek İnsandı, Örnek Aile Reisiydi. Rahmetli bizlerden yaşça büyüktü. Hem güzel hem de fanatik Fenerli idi. Güven verici duruşu, uzun boylu ve şık giyimli biriydi. Bir röportajında şunları söylemişti:

“…Sene 1951, şimdi ki Cemal Reşit Bey Salonu’nun bulunduğu arsada futbol oynardık. Fenerbahçe’den genç yetenekleri takip eden iki görevli gelip, bana ve iki arkadaşıma‘Fenerbahçe genç takımında oynamak ister misiniz?’ dediler. Doğuştan Fenerliyim ve havalara uçtum. Bir yandan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine devam ediyorum, bir yandan okulun tiyatro bölümündeyim. Tiyatro hocamız Avni Dilligil, bana bir oyunda rol verdi. Dünya Üniversiteler arası Tiyatro Festivali’ne katılacağımızı, Almanya’ya gideceğimizi söyledi.

Hemen akabinde bir müjdeli haber daha aldım. Fenerbahçe’nin A takımına çağrıldım. Teknik Direktör Szekelly’di. Kapısını çaldım. Festivale gideceğimizi anlattım. İdmanlara başlamadan önce ‘bana sadece 1 ay izin verir misiniz’ diye sordum. Nedense çok sinirlendi, kırık dökük Türkçesiyle ‘Ya tiyatro, ya futbol, gidersen bir daha gelme’ dedi. Festivale gittim, döndüğümde genç takıma bile dönemedim. “A” takımında oynama şerefine erişemedim ama genç takımda giydiğim forma hayatımın en büyük onuru oldu…”

Rahmetli hem saygın hem de saygılı insandı. O nedenle de sporseverlerin saygısızlığından dolayı sitemkârdı. En güzel Fenerlilerin birini daha yitirdik. Allah rahmet eylesin.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here