Spor Tesisleri En Kısa Zamanda Gençlerin Hizmetine Girecek

0
65

Bakan Ergin ve Bakan Kılıç, İskenderun Gençlik Merkezinde İncelemede Bulundu…

İskenderun’da temel kazısına başlanan ve 11 ayda tamamlanacak olan Gençlik Merkezi’nde, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılımıyla inceleme gezisi gerçekleştirildi.

İnceleme gezisine Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanı sıra, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Bayram Türkoğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş katıldı.

Kentimizde geçtiğimiz yıl hizmete açılan Kapalı Spor Salonunun hemen karşısına yaptırılan Gençlik Merkezinde spor kompleksi ve gençlerin boş zamanlarını değerlendirecek tesislerin olacağını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, her zaman gençlerin yanında olduğunu söyledi.

Merkezin, Hatay’da temeli atılan ilk gençlik merkezi olduğunu belirten Bakan Kılıç, daha sonra da Antakya ve Kırıkhan’da bu merkezlerden yapacaklarını bildirdi. Gençlik merkezinin 2 katlı, 2 bin 400 metrekare kapalı alanda yer alacağını ve inşaatın 350 günde biteceğini vurgulayan Bakan Kılıç, “İskenderun Spor Salonu’nu kısa bir sürede tamamlayıp hizmete açtık. Sentetik çimli ışıklandırmalı sahamız da gençlerimize hizmet ediyor. Bunun yanında İskenderun’a bin kişilik bir öğrenci yurdu yapıp kısa bir süre içerisinde ihalesine başlayıp hizmete sunacağız” diye konuştu.

İskenderun’a spor alanında birçok hizmetlerin yapıldığını belirten Adalet Bakanı Ergin ise; “Bugün, gençliğin Bakanı Suat Kılıç  Hatay’ın değişik yerlerinde gençlere verilecek eğitim ve spor tesislerinin yapımının müjdesini vermek için buradalar. En kısa sürede yapımı tamamlanacak olan bu gençlik merkezimizin İskenderun’a Hatay’a hayırlı olmasını diliyorum. Gençlerin Suat abisine de yaptığı hizmetler adına Hataylılar adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 Protokol üyeleri hep birlikte yeni hizmete giren Kapalı Spor Salonu’na geçerek burada basketbol müsabakalarını izledi. Bakan Kılıç, basketbol topunu bir süre zıplattıktan sonra müsabakanın başlama atışını yaptı.

Gençlerden Samimi Karşılama

Kentimize gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i ‘Hoş geldiniz Saddullah Abi, Hoş geldiniz Suat Abi’ pankartları ile karşılayan gençler konuk bakanların ilgi odağı oldu. Gençlerin yapmış oldukları bu jest karşılığından pankartların önünde fotoğraf çektiren Kılıç ve Ergin, spor tesislerin kısa süre içerisinde tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulacağı müjdesini verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here