Sosyal Uyum Çalıştayı Hatay’da Gerçekleştirilecek

0
159

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK)  iş birliği ile düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı personeline yönelik “Sosyal Uyum Çalıştayı-6” 13 Eylül 2019 Cuma günü Hatay’da gerçekleştirilecek.

Uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamında bulunan yabancılarla ev sahibi toplumun sosyal uyumunu arttırmak amacıyla düzenlenen çalıştay; Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Hatay İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen’in katılımı ile gerçekleştirilecek.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Göç Uzmanı Ali Rıza Beşkat’ın Yabancıların Sosyal Uyumları ve Doğru Bilinen Yanlışlar konusunda sunum yapacağı çalıştayda; Yabancıların Hakları, Yükümlülükleri, Eğitim ve Din Hizmetlerinden Etkin Sunumu konularında ilgili kişilerce de bilgilendirme sunumları yapılacak.

Soru-cevapların da yer alacağı çalıştay iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Toplam 17 ilde düzenlenmesi planlanan Diyanet işleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı personeline yönelik düzenlenen Sosyal Uyum Çalıştayları farklı illerde de devam edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here