Savaş; “İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı Mücadelesini Geleceğe Taşıyan En Nadide Belgedir”

0
289

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı Mücadelesini Geleceğe Taşıyan En Nadide Belgedir”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Savaş yayımladığı mesajında; “Milletimizin bağımsızlığa ve manevi değerlerine inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 99. yılını onurla ve gururla kutlamaktayız. Vatan toprakları bilfiil işgal altındayken milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı marşımız, bağımsızlığı elinden alınmak istenen ulusumuzun manevi duygularını en samimi şekilde ifade etmiş ve bir ulusun nasıl yeniden ayağa kalktığını dile getirmiştir. 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de coşku ve alkışlar eşliğinde kabul edilen İstiklal Marşımız, Türk milletinin hangi değerlere sarılarak Kurtuluş Savaşı’nı kazandığını gelecek nesillere de aktaran ve bu mücadeleyi geleceğe taşıyan en nadide belgedir. Vatan sevgisini ve hürriyet aşkını her şeyden üstün tutan aziz milletimiz, tıpkı o günlerde olduğu gibi bugün de milli birlik ve beraberlik içinde hareket ederek geleceğe umutla bakmaktadır” şeklinde ifadeler kullandı.

Düşüncelerini milli şairin “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” sözleri ile tamamlayan Başkan Savaş; “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” vesilesiyle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu cennet vatan uğruna canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here