Şahin; “Verilen Hüküm ile Milli İrade Cezalandırılmıştır”

0
70

CHP’li Vekil, Kaftancıoğlu’na Verilen Cezayı Değerlendirdi:

Şahin; “Verilen Hüküm ile Milli İrade Cezalandırılmıştır”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edilmesi hususunda sosyal medya hesabından değerlendirme yapan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hüküm ile Canan Başkanın değil vatandaşın verdiği oy ile milli iradenin cezalandırıldığını kaydetti. Şahin, yılmadan, usanmadan demokrasi mücadelelerine devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılama”, ”kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, ”Cumhurbaşkanı’na hakaret”, ”halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ve ”terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkûm edildi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir değerlendirme yapan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin; “31 Mart ve 23 Haziran’da milletin tokadını yiyenler, yenilginin hesabını seçmene verecek yüzü olmayanlar, AKP’nin arka bahçesine çevirdikleri yargı yolu ile mahkemeleri kullanarak halkı cezalandırmak istiyor.

Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hüküm ile Canan Başkan değil vatandaşın verdiği oy cezalandırılmıştır, milli irade cezalandırılmıştır!

Herkes bilsin ki; Adaletin ayaklar altına alınmak istenmesine, hukuki değil siyasi kararlar verilmesine karşı yılmadan, usanmadan demokrasi mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here