Robİste ile Chatbot Uygulaması

0
18

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 6. Teknoversite Günleri’nin ikinci gününün üçüncü konferansında sohbet robotları konuşuldu.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 6. Teknoversite Günleri ikinci gününün üçüncü etkinliğinin konuğu “Robİste ile Chatbot Uygulaması” başlıklı sunumuyla İSTE Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Kadir Tohma oldu..

Tohma, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) akıllı robotu Robiste’nin kullanımı ve yapılan yazılım güncellemeleri hakkında bilgiler verdi. Geliştirdikleri yazılım ile Robiste’ye sohbet/diyalog özelliği eklediklerini belirten Tohma, chatbotların ne olduğu, çalışma prensiplerini, chatbotların hangi amaçlarla kullanıldığı ve kullanılabileceğini dinleyicilere aktardı.

Sunumunda yapay zekâ alanındaki gelişmelerin nedenleri ve sonuçlarına değinen Tohma, altyapısı hazır olan bir başka İSTE robotunun bir sonraki Teknoversite Günleri’ne hazır olacağını ifade etti. Ayrıca katılımcılara kendi chatbot yazılımlarını nasıl geliştirebilecekleri konusunda yol gösterdi ve öğrencilere geliştirdikleri yazılımları İSTE’de deneyebilme fırsatı olduğunu belirtti.

Etkinliği kaçıranlar ve yeniden izlemek İSTEyenler İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Resmi Youtube sayfasını (www.youtube.com/ar-getv)  ziyaret edebilir. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here