Prof. Dr. Naci Görür; “Deprem Dirençli Kentler Yaratmadan Bu Sorun Bitmez”

0
37

6 Şubat depremlerinin yıl dönümü yaklaşırken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Depremin tekrarlayan bir gerçeklik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Naci Görür; “Deprem dirençli kentler yaratmadan bu sorun bitmez” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye, 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümüne hazırlanırken, hem siyasetçiler hem de depremzedeler sürece dair görüşlerini dile getirmeye devam ediyor. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de bir açıklama yaparak çözümün “mevcut anlayışı” değiştirmekten geçtiğini belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür; “Deprem dirençli kentler yaratmadıkça acılar ve kayıplar nesiller boyunca sürecek” ifadeleriyle, özellikle çağdaş deprem ülkelerinin örnek alınması gerektiğini vurguladı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here