‘Pazar Günü Atatürk Anıt Alanında Bir Araya Geliyoruz’

0
151

CHP İlçe Örgütü, Eğitim İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çevre Koruma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Cemevi’nden Ortak Açıklama; “Büyük Zaferi, Türk Bayrağı ve Atatürk’ün Posterleriyle Kutlayalım”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Örgütü, Eğitim İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çevre Koruma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Cemevi, otak olarak yapacakları etkinlik ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

CHP ilçe binasında maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen toplantıya, CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe yönetimi, Eğitim İş İskenderun Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları, Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun şube Başkanı Fahrettin Turhaner, Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Cemevi Başkanı Dr. Halil İbrahim Ayaz katılım gösterdi.

Toplantıda ilk olarak söz alan Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, Mustafa Kemal’in unutturulmaya çalışıldığını ancak buna asla müsaade etmeyeceklerini önemle vurguladı. Turhaner; “Son yıllarda Mustafa Kemal Atatürk ismi silinmek isteniyor. Bunu asla başaramayacaklar, müsaade etmeyeceğiz. Bizler birlikte hareket etme ve bu hareketi daha ileriye taşıma adına bir araya geldik. Önemsizleştirmeye çalıştıkları Lozan’la biz devlet olduk. Diğer ülkeler Lozan’dan sonra bizi tanımaya başladılar. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu mücadelesi göz ardı ediliyor. Yapılan etkinliklerde bu ülkenin kurucusunun adı anılmıyor. Bizler sonsuza kadar O’nun adını yüksel sesle haykırmaya, O’nun bıraktığı değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milli bayramlarımız ve Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk siyaset üstüdür. Bu nedenle, Mustafa Kemal’e ve onun devrimlerine inanan herkesi buradan çağrı yapıyorum; Evlerimizi, arabalarımızı, işyerlerimizi Türk Bayrağı ve Atatürk’ün posterleriyle süsleyelim, büyük zaferi kutlayalım” şeklinde konuştu.

Lozan, Türkiye Cumhuriyetinin Tapusudur

Daha sona konuşan Eğitim İş İskenderun Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları da, Kurtuluş Savaşı’nın emperyalist güçlere karşı kazanılan ilk zafer olduğunu vurgulayarak; “Mazlum ülkelere de umut olmuştur. 4 gün süren ve zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzun bir diğer ismi de ‘Başkomutanlık Meydan Muharabesi’dir çünkü Mustafa Kemal bizzat kendisi yönetmiştir. Lozan Türkiye Cumhuriyetinin tapusudur ve onu küçümsemek gaflettir. Bedeli şehitlerimizin kanıdır” dedi.

Emperyalist güçlerle mücadelenin Kurtuluş Savaşıyla başladığını hatırlatan Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara; “Bu toprakları yapan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Onların bıraktığı emanetlere sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Cemevi Başkanı Dr. Halil İbrahim Ayaz da, büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle andıklarını ifade etti.

Toplantıda son olarak söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Ülkemizi işgal etmek isteyen düşman güçlerine karşı 98 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular İlk Hedefiniz Akdenizdir, İleri!” emri ile mücadele başlamış ve 4 gün sürecek olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile emsali görülmemiş bir savaş ile Yunan işgaline son verilmiştir. Bugün yurdumuzda özgür ve bağımsız yaşamamızı, kanları ve canları pahasına bize armağan eden büyük Atatürk, İsmet Paşa, silah arkadaşlarına ve binlerce şehidimize sonsuz şükran ve minnetimizi tekrarlıyoruz. Ruhları şad olsun, Allah rahmetini esirgemesin, ışıklar içinde uyusunlar.

27 Ağustos 1922 sabahı Mustafa Kemal Paşa’ya telefonda kuşattıkları tepeyi yarım saat sonra alacaklarını bildirmesine rağmen bunu başaramayınca intihar ederek hayatına son veren Miralay Reşat (Çiğiltepe)’ı; Özellikle cephenin biraz gerisinde yüksekçe bir yere oturup tabancalarını dizlerine koyarak ‘Geri çekileni vururum’ mesajı vermesi ve birkaç sefer geriye kaçan askerler üzerinde bunu bizzat uygulamasıyla “Deli Halit” lakabını alan Mirliva Halit (Karsıalan)’i; Üç kızını Mustafa Kemal’e emanet edip Sakarya Cephesine koşan ve yaralanan Ayşe Çavuş’u; Erkek kılığında savaşan ve sonra kadın olduğu anlaşılan Halime Çavuş’u, Soyadını İnönü meydanında çarpışa-çarpışa alan Mustafa İsmet’i; “Geldikleri gibi giderler” deyip, geldiklerinden biraz daha hızlı gitmelerini sağlayan Mustafa Kemal’i saygı ve sevgilerimle anıyorum ruhları şad olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde bazı özel günlerin kutlanırken, Zafer Bayramının ‘pandemi’ gerekçesiyle kutlanmayacak olmasına büyük tepki gösteren Mansuroğlu, 30 Ağustos 2020 Pazar günü saat 11.00’de Atatürk Anıt Alanında bir araya gelerek, Büyük Zaferi kutlayacaklarını da sözlerine ekledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here