Özgün; “Gelecek Dönemleri Zaferle Kucaklayacağız”

0
86

CHP İl Başkanı Özgün, İskenderun’da Partililerle Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, İskenderun ilçe Örgütünü ziyaret ederek, istişarelerde bulundu.

İlçe binasında partililerle bir araya gelen Özgün’e ziyareti için teşekkürlerini ileten CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu kısa bir açılış konuşması yaparak; “Türkiye’de demokrasinin eksiklini hepimiz hissediyoruz. Demokrasinin ayarıyla oynamak için her gün çeşitli manevralar, taktikler uygulanıyor. Benzindi, mazottu, elektrikti zam furyaları devam ediyor ama buna hiç tepki vermeyen bir toplumda siyaset yapıyoruz. Biz bazı şeyleri de eksik bıraktık. Bundan sonra biz CHP olarak tepkimizi en sert şekilde göstermeye kararlıyız.

Günlük hayatımızın olmazsa olmazlarıyla her gün ayar yapmaya çalışan bir iktidar var karşımızda, dini ve milli duygularımızı sömüren, her şeyi kendine yontan ve bunu yaparken de asıl muhalefet yapması gereken bir küçük ortağı var. Geçmişte söyledikleriyle ve kendi tabanıyla çelişen, kin ve nefret kusan küçük bir muhalefet var. Sarayın çöplüğünden geçinen bir yandaş var. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkes bu arkadaşların ne olduğunu çok iyi biliyor.

 “Sol Felsefeden Ayrılmamalıyız”

Biz başarılı da başarısız da olabiliriz. Benim sizden tek ricam var. Bu gelecek mücadelemizde sol elini yüreğinin üzerine koyacak, sol kimliğe sahip çıkacak arkadaşlara ihtiyacımız var, bu yolda bizi yalnız bırakmayın. Başarıya ulaşmamızın tek çaresi; birbirimize sahip çıkmamız, saygı duymamız, sevgiyi büyütmemiz ve sol felsefeden ayrılmamamızdır” dedi.

Durum değerlendirmesi ziyaretleri kapsamında İskenderun ilçe örgütüyle bir araya geldiklerini kaydeden Özgün, çalışmalarından ötürü partililere teşekkür ederek; “İskenderun ilçe örgütünün tüm üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediyesi anlamında oy oranımızın vardığı başarı hepinizin kendi elleriyle inşa ettiği bir başarıydı. Hepinizin alın teri, özverisi, uykusuzluğu var. İl örgütüm adına hepinize teşekkür ediyorum.

Diğer bir teşekkürüm de, ilçe belediyesi anlamında içimiz buruk olsa da. İskenderun belediyesi bizim Büyükşehir belediyesi kadar önemsediğimiz bir belediyeydi. Seçim kazanmış olarak bir arada olmayı elbette isterdik fakat hatalarımızdan ders çıkartarak yolumuza devam edeceğiz. Kibre, egoya kapılmadan, kim, nerde, ne hata yapmışsa bunu partili ahlakıyla, kendi öz eleştirisini vererek sorunları çözmemiz gereken bir süreçteyiz. Dileriz ki benzer hatalar yapılmadan gelecek dönemleri zaferle başarıyla kucaklarız” şeklinde konuştu.

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin, Türkiye’de yeni bir seçim atmosferi oluşturduğunu, yeni bir siyasi iklim doğurduğunu vurgulayan Özgün; “Artık birkaç sene öncesindeki kutuplaşmış, kendi tabanlarını konsolide eden muhalefete ya da iktidara kendi anlamında bu parselasyonları oluşturarak bunu kabullenmiş siyasi atmosfer yok.

Şu an sizler CHP’nin üyesi olarak iktidara talip, iktidara namzet, iktidarın en büyük adayı olan partinin üyeleri olarak bundan sonra daha ciddi bir sorumluluk ve daha vakarlı bir tavırla yola devam edeceksiniz.

Yerel seçimler bize çok ciddi bir misyon yükledi. Daha önce ana muhalefet partisi olarak yalnızca eleştirme, devleti yönetme refleksinden uzak bireyler olarak böyle bir reflekse alışmıştık ve bunu kanıksamıştık. Ancak 31 Mart aslında Türkiye Cumhuriyetini kuran, kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan CHP kadrolarının birinci vazifesinin eleştirmek değil devleti, ülkeyi yönetmek refleksiyle hareket etmek olduğunu bir kez daha hatırlattı. Çünkü uzun yıllardır kötü yönetimden kaynaklanan ve küllenen o arzularımız alevlendi, canlandı. Bu bize yeni bir misyon yüklüyor, yeni görevler veriyor.

Müthiş bir ivme yakaladık, bu ivmeyi düşürmeden yukarıya doğru tırmandırarak ivmeyi hızlandırmamız gerekiyor. Bu ivmeyi yalnızca, belediye başkanları, il-ilçe başkanları, milletvekilleri yukarı doğru tırmandırmada yetersiz. Bütün örgüt, bütün çarklarıyla hareket ettiği zaman, bu çarklar dönmeye devam edecektir.

Hepimiz bu çarkın birer dişliyiz, beraber hareket ettiğimiz zaman bir anlam ifade ediyoruz. Çarkta iki dişli eksik olsa rayından çıkar. Tek bir vücut gibi hareket etmeyi öğrenmek zorundayız. Bu anlamda yerel seçimler büyük tecrübe oldu. Kazanmak alışkanlık getirir. Kazanmayı öğrendik, kazanmaya alıştık. Yönetebileceğimiz özgüvenini kazandık. İnançsızlığımız gitti” dedi.

Yerel seçimlerde CHP’ye destek veren sağ kökenli partilere de teşekkür eden Özgün; “Sağ ve sol ayrımının Ak Parti tarafından keskinleşmeye çalışıldığı, kendi tabanlarını konsolide ederek sistemi ve siyaseti uçlara taşımak istedikleri bir noktada gerek İyi Parti, gerek Saadet Partisi, irili ufaklı birçok parti elini taşın altına koyarak bu oyunu da bozmuş oldular, onlara da teşekkür ediyorum.

Biz yeniden cumhuriyetin ruhuna fatiha okumak isteyenlerin toplarını direkten döndürdük ve yeniden siyaseti olması gereken mecraya, doğal dengesine oturttuk. Bu bize yeni bir perspektif sunuyor. Artık Ak Partinin bütün siyaseti dizayn eden o güçlü yapısı kalmadı. Ak Partinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdindeki rantlarına son verdik. Ve bu rant siyasetinden beslenen anlayış rantlarını kaybedince, politik olmayan, bir dava partisi olmayan, çıkarlar ekseninde bir araya gelen o yapılar çatırdamaya başladı. İçlerinden partiler doğurmaya başladırlar. İçlerinden muhalif siyasi adamlar çıkarmaya başladılar.

Bizim orada işimiz yok, biz kendi yolumuza devam edeceğiz. Bizim için en önemli şey belediyelerimizin başarılı olmasıdır. Belediyelerimiz başarılı olursa halkımız nezdinde CHP’nin iktidarı devralacağına, ülkeyi yönetebileceğine olan inanç artacaktır. O nedenle belediyelerimizde sıfır hatayla gitmek zorundayız. Hataların örgüt içerisinde özeleştiri yapılmak kaydıyla giderilmesi gerekiyor. Hepimiz ertesi günü seçim varmış gibi çalışmaya devam etmek zorundayız. Her birimiz sahaya inip çalışacağız. CHP iktidara uzun yıllardır hiç olmadığı kadar yakın durumdadır ve biz iktidara hazırız.

Millet Tayyip Erdoğan’ın gitmesine yerel seçimlerde karar vermiştir. Ancak Erdoğan’ın bugün mü, yarın mı gideceğine bizlerin dirayeti, kararlılığı, inancı, imanı, disiplini karar verecektir. Sizlerle koşar adım yol yürüyeceğimizi görüyorum, hepinizde bu inanç var. Biz artık muhalefete değil iktidara aday bir partiyiz. Enerjiniz içerde harcanmamalı, iktidar yolunda harcanmalı. Nefesimizi içerde tüketmemeliyiz. Kavgamızı içerde değil dışarıda yapmamız gerekiyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here