“Onlara Uygulanmayan Bu Yasaklar Konu Atatürk Ve Cumhuriyet Olunca Uygulamaya Konulmaktadır”

0
54

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Onlara Uygulanmayan Bu Yasaklar Konu Atatürk Ve Cumhuriyet Olunca Uygulamaya Konulmaktadır”

Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, 30 Ağustos Zafer Bayramını Anıt Alanında kutlayacakları duyurusunu yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, kutlamaya izin verilmediği için parti binası önünde sitemkar bir açıklama yaptı.

Dilekçelerinin önce kabul edildiğini sonra iptal edildiğini kaydeden Mansuroğlu; “Değerli hemşerilerim ve örgütüm; yine bizi yöneten zihniyetin yasaklarıyla karşı karşıya kaldık. 28.08.2020 tarihli 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Anıt alanında pandemi kurallarına uygun çelenk koyma ve bayram etkinlikleri izni ile ilgili verdiğimiz dilekçemiz önce kabul edilmiş, ardından İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gerekçe gösterilerek her türlü etkinlik ve kutlamalar iptal edilmiştir.

15 Temmuz’u kutlayan, Ayasofya Camii’nde pandemi kurallarını hiçe sayan, sahilleri, gece kulüplerini tıka tıka basa dolduran ama konu Ata’nın huzuruna çelengimizi koyup, saygımızı sunmaya gelince yasaklayan maalesef koronovirüs salgınını da AKP’leştirmiştir. Onlara uygulanmayan bu yasaklar konu Atatürk ve Cumhuriyet olunca uygulamaya konulmaktadır. Bu faşizan zihniyeti en milli ve devrimci duygularımla kınıyorum. Şunu unutmasınlar ki ne Atamızı unutturabilirsiniz, ne değerlerimizi unutturabilirsiniz!

İşgalci emperyalist güçlere ve onun kuklalarına karşı ulusumuzun ordusuyla tek bir yumruk halinde birleşerek gösterdiği cesaretin, vatan sevgisinin ve kazandığı zaferlerin destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramınızı en içten duygularla kutlarken, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Parti binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya, ilçe yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Erdem Harmaoğlu ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç ve Yönetimi, meclis üyeleri ile partililer katılım gösterdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here