Öğrencilerin Üstün Performansıyla Milli Duygularımız Bir Kez Daha Pekişti

0
122

İstiklal Marşımızın Kabulünün 99’uncu Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi

Milletimizin milli ruh ve şuurunu destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de TBMM tarafından kabulünün 99’uncu yıldönümünü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Programa, İlçemiz Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Salih Doğan, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Kurum Müdürleri, Okul İdarecileri ve Öğretmenler ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti Teşkilatları Temsilcileri, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.

Anma programı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakika saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın hep birlikte coşkuyla okunması ile başladı. Ardından İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikler sergilendi.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Tarih Öğretmeni Doğan Alkaç, Mili Mücadele dönemindeki tarihi gelişmelere değinerek, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un düşünceleriyle, dünya görüşüyle, zorluk karşısında sergilediği asil duruşuyla milli mücadele direnişine ivme kazandırdığını, bu manada kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın ise aziz milletimizin vatanını koruma ve savunma azmini, ciddiyet ve kararlılığı ile kahramanlığını ortaya çıkaran ulvi bir çalışma olduğunu bir kez daha vurguladı.

Bu müstesna günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmalarda; Büyük şair, fikir ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un birbirinden güzel şiirleri, destanları ve ölümsüz İstiklal Marşıyla, ahlak ve fazilete dair eşsiz örnekler sergilediği hatıralarıyla gönüllerimizde kurduğu taht bir kez daha gözler önüne serildi.

Hafta boyunca gerçekleştirilen İstiklal Marşını ezbere güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinci olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencisi Ayberk Karagöz’ün ödülünü İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İkinci olan Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulu Öğrencisi Ayşe Aytekin’e ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Üçüncü olan Namık Kemal Ortaokulu Öğrencisi Efe Ömer Yavuz’a ödülünü İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı verdi.

İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “İstiklal Marşı İçin” adlı şiirin okunmasının akabinde ‘İstiklal’ adlı oratoryo sahnelendi. Program sırasında duygu dolu anlar yaşanırken, milli duygularımız bir kez daha pekişti.

İstiklal Marşı’nın her mısrasının öğrenciler tarafından en gür sesle okunduğu ‘İstiklal’ adlı tiyatro oyununda, salondan birer birer sahneye çıkan öğrenciler, İstiklal Marşımızdaki ‘Korkma!’ vurgusuyla büyük beğeni topladılar.

Tiyatro oyunu sırasında sahneden inen öğrenci “Korkma! Şehitler Tepesi Boş Değil” diye haykırdı ve Türk Bayrağı’nı üç kere öperek İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e verdi. Kaymakam Yönden de bayrağı üç kere öperek öğrenciden teslim aldı.

Salonun iki yanından sahneye sırayla çıkan İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Kızılay Uygulama Anaokulu öğrencileri Yüsra Nur ve Judi; özgüvenleri, vatan ve millet sevdasıyla dolu minicik yürekleriyle tüm salona duygu dolu anları İstiklal Marşı’nın dizelerini gür bir sesle okurken yaşattılar.

İskenderun Barbaros Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi’nin hazırladığı program, sahnede öğrenciler ve protokol üyelerinin birlikte çekildikleri hatıra fotoğrafı ve salonda hazırlanan serginin gezilmesiyle sona erdi.

Kaymakam İskender Yönden, programın hazırlanması ve sunulmasında emeği geçen okul idarecilerini, öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik etti. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here