Mansuroğlu; “Türkiye, Diktatörlere Boyun Eğenlerin Ülkesi Değil!”

0
38

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, yaptığı yazılı basın açıklaması ile gündemi değerlendirdi. İlk olarak, CHP genel başkanı ve CHP’nin tüm savunucularına “cibilliyetsiz” söylemini değerlendiren Mansuroğlu, Türkiye’nin diktatörlere boyun eğenlerin ülkesi olmadığına dikkat çekti. Açıklamaların hesabını bir gün mutlaka vereceklerini ve bu halkın tepkisinin çok ağır olacağını da kaydeden Mansuroğlu, değerlendirmelerinde şunları söyledi;

“Siyaset; ülkelerin, öncü kişi ve örgütlerinin yönetme faaliyetidir. Farklı çözüm ve yöntem, faaliyetin ana temasıdır. Farklılıklar halka sunulur. Halk çoğunluğu kime destek verirse, ülke yönetimi o örgüt tarafından sürdürülür. İddia ve çözümlerin doğruluğu uygulamada netleştir. Siyasetçiler arası rekabet süreklidir. Ülkeyi yönetme istekleri, rekabeti gerekli kılar. Ancak rekabet eleştiri, öz eleştiri yöntemine uygun sürer. Hakaret olmaz. Yanlış eleştirilir. Doğru desteklenir, hele-hele küfür hiç olmaz. Eleştiri yapan doğru söylüyorsa, yanlış kabul edilir, doğru uygulanır.

Siyaset, 12 Eylül’de Ahlaki Değerleri Terk Etti

Türkiye’de siyaset, 12 Eylül Darbesiyle ahlaki değerleri terk etti. Devleti yöneten, söylediği her şeyi doğru kabul etti. Eleştirmeye tüm devlet olanaklarıyla saldırdı. Günümüzde saldırıya, küfür ve hakaret eklendi.

AKP genel başkanı, ana muhalefet genel başkanına ve CHP’nin tüm savunucularına “cibilliyetsiz” olduğunu söyledi. Çok ağır niteleme! CHP, kurtuluş savaşını tüm zor koşullara rağmen sürdüren, kazanan, cumhuriyeti kuran, halkını kül olmaktan kurtaran, demokratik hak ve özgürlük kazandıran güçlerin partisidir. CHP, dini hurafe ve tarikatların elinden kurtararak, gerçek Kuran yoluna sahip çıkan partidir. Tutucu değil devrimci partidir. Cibilliyetsiz değil, cibilliyetsizleri bitiren partidir. 6 okla çıkış yapan, onu ek ilkeleriyle halkın ve ülkenin çıkarlarını koruyan, sahip çıkan sosyal demokrat partidir.

AKP genel başkanı, ülkeyi yönetmede acz içine düşmenin sıkıntısıyla, siyasetin ahlâkı kurallarının dışına çıkıyor. AKP genel başkanı, CHP Genel Başkanına hakaret etmeyi kendi tabanına güç verme yöntemi olarak kullanıyor. Hiç kimse köpeksiz köyde çoban havasına giremez, hakaret edemez. CHP ve Genel Başkanına hiç kimse terbiyesiz diyemez. Türkiye diktatörlere boyun eğenlerin ülkesi değildir.

‘Kötü Söz Sahibine Aittir…’

Bu ülkede yaşayan insanlar, geçmişte oy devşirmek için bugün terörist diye nitelendirdikleri hainler için sahte bir barış süreci yaşattıklarını unutmamalıdır. Habur’da çadır mahkemeleri kurduğunu, devleti teröristlerin ayağına götürdüğünü, peşmerge kıyafetlileri devlet töreniyle ağırladıklarını, beraber düet yaptıklarını, terörist başına “Sayın Öcalan” dediklerini, İstanbul seçimleri arifesinde Osman Öcalan’ı devlet televizyonlarına çıkardıklarını, velhasıl şimdi lanetledikleri her şeyi kendilerinin yaptığını unutmadık, unutturmayacağız.

Kendilerinin iç dünyasında yaşadıkları ve dışa vurduğunda hakarete dönüşen bu söylemlerini (AKP Bando Korosu gibi) kabul etmiyoruz. Kötü söz sahibine aittir düşüncesi ile kendilerine iade ediyoruz.

Değerli arkadaşlar, içinden geçmekte olduğumuz bu nazik dönemde, esnaf, emekçi hem can derdiyle hem de ekonomik darboğazda iken ülkenin sağlığı ve biran önce bu pandemi döneminden çıkmak için vermiş olduğumuz bu savaşta her türlü yasağı saygı ile karşılayıp ona uyarken, ülke genelinde kapanan işyerleri rekor seviyeye ulaşmışken, bir siyasi partinin inadına lebaleb salonlarda hiçbir kurala uyulmadan kongrelerini yapmasına, hatta gençlik kollarının daha şehitlerimizin kanı kurumadan bu nazik süreçte “vur patlasın çal oynasın” görüntülerine isyan ediyoruz. Kınıyoruz ve aklımızla dalga geçer gibi yaptıkları açıklamaların hesabını bir gün mutlaka vereceklerini ve bu halkın tepkisinin çok ağır olacağının bilinmesini istiyoruz.”

Irak Tezkeresinin Yıldönümü!

1 Mart’ın Irak Tezkeresinin yıldönümü olduğuna da dikkat çeken Mansuroğlu; “Değerli dostlar, 1 Mart Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Irak’a askerlerimizin gönderilmesi ile ilgili tezkere oylamasının yıldönümü! O günkü Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin gayretiyle, emperyalizme atılan bir tokat, ülkemizin saygınlığını arttıran onurlu bir eylem olarak hatırlıyoruz. Bu olayda emeği geçen tüm siyasetçilerimize minnet duyguları ile teşekkür ediyoruz” dedi.

Patates ve kuru soğan yardımlarına da değinen CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu; “Bir sözüm de insanlara yaptıkları 10 kilo patates, 10 kilo soğan yardımı ile böbürlenen siyasetçilere, seçilmişlere… Sanki bu ülkeyi 19 yıldır yöneten onlar değil, bu fakirliğin, bu yoksulluğun bu acizliğin sebebi onlar değil gibi övüne-övüne kuru soğana muhtaç ettikleri halkı teşhir etmekten, siyasi propaganda aracı yapmaktan utanmıyorlar. En şiddetli duygularımla kınıyorum.

En yakın zamanda halkın gerçek iktidarı ve güneşli günlerde görüşmek dileğiyle, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here