Mansuroğlu; “Laiklik Yolunda Kararlı ve Ödün Vermez Yürüyüşümüzü Sürdüreceğiz”

0
63

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Laiklik Yolunda Kararlı ve Ödün Vermez Yürüyüşümüzü Sürdüreceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Laikliğin kabulünün yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

5 Şubat 1937 tarihinin, Cumhuriyet tarihimizin en önemli günlerinden birisi olduğunu vurgulayan Mansuroğlu; “Laiklik, Cumhuriyet’in niteliklerinden birisi olarak Anayasa’da yer almıştır. Daha önce 10 Nisan 1928’de Anayasa’da yer alan “Türk Devleti’nin dini İslam’dır” maddesinin kaldırılması ile önemli bir adım atılmıştı. Laiklik, aklın öncülüğünde, bilimin ışığında demokrasinin ve insan haklarının güvencesi olarak çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için atılmış en önemli adımdır.

Ne yazıktır ki, son yıllarda, ülkemizde bile ‘Türkiye’nin laiklik diye bir derdi yoktur’ denilebilmiş, bunu fırsat bilen AKP’li bir TBMM Başkanı ‘Yeni Anayasa’da laiklik yer almamalıdır’ diyerek cüretkâr bir tutum sergilemiştir. Laiklik ilkesinin yozlaştırılıp rafa kaldırılması heveslerine bilinçli ya da bilinçsizce çanak tutulunca, Müftülere nikah kıydırılması dahil laiklik karşıtı pek çok uygulama devreye sokulmuştur.

Bu olumsuzluklar, maalesef 15 Temmuz gerici darbe teşebbüsüne kadar vardırılmıştır. Her kurumun, laikliğin önemini kavrayamayanlardan temizlenmesi için laiklik yolunda kararlı ve ödün vermez yürüyüşümüzü sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here