Lütfü Savaş, Beştepe’deki Buluşmaya Katılamadı

0
98

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’deki Büyükşehir Belediye Başkanları ile yaptığı görüşmeye Cumhuriyet Halk Partili Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katılmadı. Başkan Savaş, Çin’de olması sebebiyle mazeret bildirerek toplantıya katılamayacağını ifade etti.

Beştepe’deki görüşmeye, 15 Ak Partili, 10 CHP’li, 1 MHP’li ve 3’ü kayyum olmak üzere toplam 29 Büyükşehir Belediye Başkanı iştirak etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Savaş mesajında; “AIPH, Uluslararası Çiçek Üreticileri Birliği’nin 71’inci Genel Kuruluna katılmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’deyiz. Gerçekleşen genel kurulda, 2021 yılında Hatay’da düzenleyeceğimiz EXPO’nun süren çalışmaları hakkında bir sunum yaptık” ifadelerine yer verdi.

Birlikte Hareket Edebilmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlara yönelik konuşmasında; “Siyasi olarak elbette farkı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ama ülkemizin ve milletimizin âli çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile devletin başı ve yürütmenin temsilcisiyiz. Şehirlerimizin sıkıntıları konusunda yakın mesaide olmamız gerektiğine inanıyorum. Hizmet söz konusu olduğunda, hiçbir belediye başkanının partisine bakmadık. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Toplantı Öncesi Genel Merkezde Bir Ayara Geldi

Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabulü öncesinde parti genel merkezinde bir araya geldi. Belediye başkanları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitmeden önce CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile toplantı yaptı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here